Protest în fața Guvernului. Sindicaliștii din sistemul sanitar trag un semnal de alarmă

04 oct. 2021
165 Afișari
Protest în fața Guvernului. Sindicaliștii din sistemul sanitar trag un semnal de alarmă
Protest în fața Guvernului. Sindicaliștii din sistemul sanitar trag un semnal de alarmă

Luni, 4 octombrie 2021, are loc un protest în fața Guvernului, începând cu ora 11:00. Sindicaliștii Federației Sanitas trag un semnal de alarmă.

Protest în fața Guvernului, luni, 4 octombrie 2021. Sindicaliștii din sistemul sanitar trag un semnal de alarmă. Aproximativ 120 de persoane vor fi prezente în Piața Victoriei din București.

Protest în fața Guvernului

Sindicaliștii Federației Sanitas protestează luni în Piața Victoriei. Aceștia sunt nemulțumiți de situația gravă din sistemul sanitar din România. Acțiunea de protest începe la ora 11:00, la care vor participa aproximativ 120 de persoane.

Recomandăm și: Lista lungă a catastrofelor. Cât de (ne)sigure la incendiu sunt spitalele din București? Tragedia face ca bolnavii să nu-și poată alege locul unde să fie tratați

Care sunt principalele motive pentru care sindicaliștii din sistemul sanitar ies la protest:

  • situaţia gravă din sistemul sanitar care duce la efecte precum incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa, de vineri;
  • limitarea drepturilor angajaţilor;
  • neasigurarea unor condiţii de muncă decente.

Federația Sanitas din România a postat, vineri, un mesaj pe pagina de Facebook, în contextul incendiului produs la spitalul din Constanța. Organizația declară că secțiile de terapie intensivă nu se fac la comandă, iar acestea nu suportă improvizații.

Sindicaliștii din sistemul sanitar trag un semnal de alarmă

Sursă foto: Facebook/ Federatia Sanitas din Romania

Totodată, sindicaliștii din sistemul sanitar trag un semnal de alarmă și declară că Guvernulului îi lipsește o strategie coerentă pentru rezolvarea problemei în ceea ce privește infrastructura învechită a unităților sanitare din România.

Recomandăm și: Trimis de Cîțu de la București la Constanța, Arafat se bucură: Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți

Instituțiile sanitare funcționează în clădiri vechi (de peste 80 – 90 de ani), iar acestea nu mai au cum să facă față cerințelor tehnice și a celor de siguranță a pacienților, declară Federația Sanitas.

„În schimb, guvernanţii sunt „campioni” ai deciziilor punctuale, luate „pe genunchi”, care încearcă să cârpească sistemul numai acolo şi când cedează!”, a conchis Federația Sanitas din România, în postarea publicată pe Facebook.

În urma incendiului care a izbucnit vineri la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și-au pierdut viața 7 persoane.

Cookies