PROTEST în CAPITALĂ:Taximetriştii din Bucureşti au ieșit în stradă. Răspunsul Direcției Transporturi

de:
24 feb. 2015
0 Afișari
PROTEST în CAPITALĂ:Taximetriştii din Bucureşti au ieșit în stradă. Răspunsul Direcției Transporturi

UPDATE Direcția Transporturi, Drumuri și Sistematizarea Circulației a transmis un punct de vedere referitor la protestul organizat marți de taximetriști.

Redăm în continuare punctul de vedere al Direcției Transporturi:

„Dupa prelungirea autorizatiilor din 2010, un numar foarte mic de taximetristi, printre care si organizatorii protestului, au refuzat prezentarea documentelor legale, printre care si certificatele de atestarea fiscala, care sa dovedeasca plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat si bugetul local. In consecinta, nu le-au mai fost prelungite autorizatiile de taxi, solutiile instantelor pentru procesele respective – intentate de catre taximetristi – confirmand ca Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei a procedat corect.

Taximetristii respectivi au declansat o activitate continua de hartuire a reprezentantilor Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, prin procese in instanta si depunerea de plangeri penale la adresa responsabililor.

In ultimii patru ani, s-au inregistrat peste 200 de dosare initiate de SC Rompit Impex SRL pe rolul instantelor. 95% din cele incheiate cu solutie definitiva au fost castigate de Primaria Municipiului Bucuresti.

Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei are atributii numai in ceea ce priveste autorizarea taxiurilor in Bucuresti. Nu are competente, potrivit legii, in verificarea altor operatori de taxi, fie ei autorizati de alte autoritati (de exemplu din comunele din Ilfov) sau neautorizati.

Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei a respectat intocmai prevederile legale si principiile concurentiale ale activitatii de taximetrie, consemnand de fiecare data ca tariful este concurential si este stabilit de catre operatori, el fiind supus, conform legii, incadrarii unui tarif unic pe dispecerat, rezultat al mediei tarifelor transportatorilor”.

Reamintim că peste 50 de membri ai Asociației Naționale a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI) protestează marți, de la ora 10,00, în fața sediului Primăriei Municipiului București, cerând demisia directorului executiv al Direcției de Transporturi a Primăriei Municipiului București (PMB), Ion Dedu, potrivit Agerpres.

Şoferii reclamă faptul că procedura pentru reînnoirea licențelor de transport e greoaie şi lungă, timp în care nu pot circula cu maşinile prin oraş. În plus, acuză primăria că nu ia măsuri să elimine taxiurile pirat şi nici să le interzică firmelor din Ilfov să opereze în Bucureşti. Mai mult, protestatarii reclamă faptul că, din lista de criterii pentru a primi licenţa de transport a fost scoasă obligativitatea de a prezenta cazierul judiciar, potrivit Digi24.

Protestatarii manifestează în liniște, pe trotuarul din fața instituției, taxiurile cu care au venit fiind parcate de-o parte și de alta a Splaiului Independenței.

CITEȘTE ȘI: PROTEST al taximetriștilor din București, în fața Primăriei Capitalei

„Cerem demisia directorului Direcției Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu, deoarece nu s-a implicat în desfășurarea activității serviciului public de transport public în regim de taxi, în conformitate cu obligațiile asumate prin Contractul de Gestiune Delegată, atribuit fiecărui transportator autorizat. De asemenea, nu a fost implementată și nu a fost respectată Legea 168/2010, fapt ce permite concurența neloială a taxiurilor neautorizate de Primăria Municipiului București, respectiv să-și desfășoare nestingherite activitatea pe raza Capitalei.

Nu trebuie să uităm că în cazul directorului Dedu s-a dispus începerea și completarea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzute și sancționate de art. 246 și art. 248 Cod Penal, în dosarul de urmărire penală nr.4637/ P/ 2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6, fapte dovedite în sentința (rămasă fără cale de atac) a Judecătoriei Sector 6 în Dosarul 3187/ 303 / 2014″, a declarat președintele ANTTI, Adrian Claudiu Săpunar pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, acțiunea de protest urmează să se încheie în jurul orelor 13,30 — 14,00, mai devreme cu două ore decât era anunțat inițial, urmând să fie reluată joi, de la ora 10,00.

‘Mâine (miercuri — n. r.), vom organiza o conferință de presă la ora 11,00, în care vom prezenta toate documentele care stau la baza protestului nostru’, a mai spus președintele ANTTI.

Cookies