Protest în București. Parlamentarii AUR vor picheta marți Ministerul Energiei

23 mart. 2021
160 Afișari
Protest în București. Parlamentarii AUR vor picheta marți Ministerul Energiei

Parlamentarii AUR organizează marți un protest în București. Aceștia cer rezolvarea urgentă a problemelor minerilor.

AUR organizează marți, de la ora 9:00, un protest în București. 30 de parlamentari AUR vor picheta Ministerului Energiei pentru a cere ministrului Virgil Popescu să intervină urgent în rezolvarea problemelor arzătoare din domeniu.

Printre revendicări sunt probleme cum ar fi deblocarea cărbunelui din Portul Constanța pentru repornirea Termocentralei Mintia și plata drepturilor restante pentru minerii închiși în Mina Crucea (Suceava), anunță Alianța pentru Unirea Românilor.

Protest în București. Ce spun parlamentarii AUR

„În timp ce guvernanții se lăfăie în fotoliile lor călduțe și pregătesc vânzarea pe nimic a termocentralelor pe cărbune, respectiv închiderea minelor, România importă energie la preț ridicat, oamenii nu mai au încălzire de la Mintia, iar minerii de la minele de cărbune și de uraniu nu își primesc drepturile salariale decât după proteste extreme”, transmite AUR.

Minerii de la exploatarea de uraniu de la Crucea, aflaţi în grevă de miercuri, 17 martie, continuă protestul.

Jandarmii au dat sâmbătă, 30 de amenzi, în valoare de 29.950 de lei, organizatorilor manifestațiilor anti-restricții din București și mai multor persoane care au participat la protest. Senatoarea Diana Șoșoacă s-a aflat în mijlocul manifestanților.

Joia trecută, în fața Ministerului de Interne a avut loc un protest al polițiștilor, cu toalete, aceștia dorind ca astfel să tragă un semnal de alarmă cu privire la dotările precare pe care  le au posturile comunale de poliție.

 

Cookies