Protest în București. Sute de oameni s-au adunat în fața Palatului Parlamentului

07 mart. 2021
344 afișări
Protest în București. Sute de oameni s-au adunat în fața Palatului Parlamentului

Protest în București, la această oră, în fața Palatului  Parlamentului, acolo unde sute de oameni au ieșit în stradă, răspunzând unei chemeri la o manifestație anti-vaccin.

Protest în București. Sute de oameni au răspuns chemării Alianței Părinților și a Dianei Șoșoacă, ieșind duminică în stradă împotriva adoptării legii vaccinării obligatorii.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

Protest în București

Liderii protestatarilor se așteaptă chiar la 5.000 de participanți la evenimentul de astăzi, conform surselor acestora.

„Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Protest în București. Liderii AUR sunt prezenți

La manifestaţie s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care şi copreşedinţii partidului – Claudiu Târziu şi George Simion.

”Am venit ca român simplu, pentru a lupta cu orice formă de restricție, care se încearcă să fie introdusă. Punctual, manifestația de azi este organizată de Alianța Părinților. Noi suntem pentru libertate: cei care vor să se vaccineze, să se vaccineze, cei care nu vor să se vaccineze să nu se vaccineze. Orice formă pașnică de protest e un mod bun de a transmite un mesaj, dar și o formă buna de presiune”,a spus George Simion, unul dntre liderii AUR.

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis noi restricții în București după ce Capitala a reintrat în scenariul roșu. Acestea intră în vigoare din această noapte, de la ora 00:00.

Cookies