ȘTIRI

Zeci de persoane au protestat vineri, împotriva eutanasierii câinilor maidanezi

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului a organizat vineri, de Ziua Mondială a Animalelor Fără Stăpân, o acţiune de protest în faţa sediului Guvernului, în cadrul căreia vor cere abrogarea legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân şi demiterea şefilor ANSVSA.

Manifestanţii au solicitat demiterea conducerii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pe motiv că instituţia ar fi încălcat legea, informează Digi24.ro.

Coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, a declarat, la sfârșitul lunii trecute, că numărul de câini eutanasiați nu va mai fi făcut public, întrucât „este un act administrativ și atât”. 

Saptamana aceasta, un copil în vârstă de 7 ani a fost atacat de câini în Parcul IOR, fiind transportat la spital pentru îngrijiri. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din Bucureşti a transmis ulterior că animalul care a muşcat marţi un copil în parcul IOR a fost adoptat de asociaţia Cuţu-Cuţu. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button