ARHIVA B365

PROTEST în București, „Je Swiss dator vândut!”. Se anunță NOI PROTESTE din cauza FRANCULUI ELVEȚIAN

UPDATE  Inițiatorii mișcării civice anunțând că intenționează să mai organizeze astfel de acțiuni în următoarele două săptămâni, atât în Capitală cât și în alte orașe din țară.

„Acum facem un plan de bătaie. Începând de azi va fi distribuită petiția din format digital, care poate fi printată pentru a se strânge semnături reale și pentru a avea valoare legală, juridică. Acesta este primul pas, după care urmează să începem organizarea în teritoriu și în București a altor mitinguri, în cel mult două săptămâni. Noi nu suntem profesioniști în mitinguri, dar considerăm că am avut rezultate foarte bune de la prima încercare și dorim să le dezvoltăm”, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Daniel Teodorescu, organizator și membru al Grupului Clienților cu Credite în CHF.

Acesta a precizat că din estimările jandarmilor la mitingul de duminică au participat în medie 1.500 de oameni, dar s-a înregistrat și un vârf de 3.000-3.500 de oameni.

„Din estimările jandarmilor, la mitingul de azi am avut un vârf de 3.000 — 3.500 de persoane și o medie undeva la 1.500 de persone, ceea ce înseamnă că am avut succes, dacă luăm în considerare vremea și distanța de la care au venit oamenii. Am avut participanți din Bacău, Iași, Târgu Neamț, Suceava, Oradea. Dorim să dezvoltăm aceste acțiuni pentru a pune presiune mediatică pe factorii de decizie care ne pot ajuta în problema expusă. În două săptămâni vom programa un alt miting de amploare în București și zonele apropiate și alte mitinguri locale în zonele îndepărtate”, a spus Teodorescu.

„Noi cerem o reconversie, nu doar pentru franci, ci pentru toate valutele. Dacă BNR nu mai intervine să ţină euro, s-ar putea ca şi cei cu credite în euro să ajungă în aceată situaţie”, a declarat pentru gândul. info Daniel Teodorescu, unul dintre organizatorii protestului.

PROTEST BUCUREȘTI: Circa 3000 de persoane cu credite în franci elveţieni s-au adunat în Piaţa Constituţiei duminică, la ora 12, solicitând autorităţilor să intervină de urgenţă în criza generată de aprecierea francului, astfel încât băncile să convertească în lei creditele în valută, la cursul istoric plus maxim 20%.

„BNR+Bănci+Clienţi=Vinovaţi! De ce doar noi suntem penalizaţi?”, „Banca=Cămătar legalizat de BNR şi de Stat!”, „Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat!”, „BNR reglementează doar cum băncile dictează!”, „Vreau rata să îmi plătesc, Copilul din ce-l hrănesc?”, „Je Swiss dator vândut!”, „Rate CHF la curs istoric!, „Eram educat, dar dezinformat. Banca m-a înşelat!”, „Voi aveţi puterea, noi avem durerea!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care îndatoraţii la bănci în franci elveţieni le afişează pe pancarte, informează Ziarul Financiar.

La protest erau aşteptaţi în jur 5.000 de oameni, clienţi ai băncilor care au luat credite în franci elveţieni. 75.000 de români au credite în franci elveţieni.

PROTEST BUCUREȘTI. CRIZA FRANCILOR ELVEȚIENI. Apelul a fost lansat pe reţeaua de socializare Facebook. Protestatarii cer conversia creditelor din valută în lei. A fost iniţiată şi o petiţie online care a strâns peste 23.000 de semnături, potrivit realitatea.net.

„GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF organizeaza un miting de protest prin care sustine solicitarea conversiei creditelor in valuta (CHF, EUR, USD) in lei”, se arată în descrierea evenimentului creat pe Facebook.

Petiția online creată de Grupul Clienților cu credite în CHF se găsește AICI

CREDITE FRANCI ELVEȚIENI. Moneda naţională s-a depreciat semnificativ în ultima săptămână în fața principalelor valute, mai cu seamă în faţa francului elveţian.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, 75.412 persoane fizice au credite în franci elveţieni, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci. 

PROTEST BUCUREȘTI. CRIZA FRANCILOR ELVEȚIENI. Criza scumpirii francului elvetian, care afecteaza circa 70.000 de debitori, a declansat in lumea politica o cautare febrila de solutii. PNL a propus sedinta de urgenta a Parlamentului pentru votarea unui proiect de lege a insolventei persoanelor fizice, proiect initiat de 151 de parlamentari (majoritatea PSD) si sustinut public cu mare ardoare de Ana Birchall (PSD).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button