PROTEST în București. Locuitorii din Prelungirea Ghencea ies în stradă, duminică, 14 septembrie

de:
13 sept. 2014
0 Afișari
PROTEST în București. Locuitorii din Prelungirea Ghencea ies în stradă, duminică, 14 septembrie

Locuitorii din Prelungirea Ghencea acuză lipsa unei infrastructuri rutiere sigure care sa nu le pericliteze siguranța lor și a copiiilor, lipsa trotuarelor, disconfortul continuu creat de ambuteiajele auto și solicită autorităților să își respecte promisiunile, potrivit romaniacurata.ro.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook Inițiativa Prelungirea Ghencea

„Duminică, 14 septembrie, începând cu ora 11.00, protestatarii îi așteaptă pe Premierul Victor Ponta, pe Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu și pe reprezentanții celorlalte instituții implicate, la intrarea în cel mai mare complex rezidențial din zona (Cartierul Latin, Prelungirea Ghencea nr.45-53).

Premierul și Primarul General al Capitalei au promis în urmă cu un an modernizarea infrastructurii – construirea unui pasaj rutier peste centură la intrarea în Domnești, lărgirea șoselei, trotuare, piste pentru bicicliști și stații RATB. Prelungirea Ghencea, o șosea cu o singură bandă pe sens, fără infrastructura pietonală, deservește cel puțin 20.000 de locuitori din Sectoarele 5 și 6 ale Capitalei, dar și din localitățile limitrofe, care aparțin de județul Ilfov. Odată cu începerea anului școlar traficul va fi, la orele de vârf, blocat”, se arată într-un comunicat de presă citat de romaniacurata.ro.

CITEȘTE ȘI: Un cartier întreg protestează, duminică, în București

Oamenii spun că până în prezent răspunsurile scrise primite de la autorități sunt vagi, nu conțin termene clare și nici informații transparente legate de valoarea acestui proiect de infrastructură, stadiul lucrărilor și al exproprierilor.

„Sperăm că de data aceasta autoritățile menționate să răspundă invitației noastre. În caz contrar va fi clar că ne-au înșelat așteptările cu promisiuni electorale care vor avea efectul contrar celui scontat si vor îndepărta alegătorii de politicienii care aleg sa ne amăgească”, mai spun aceștia.

Acesta este cel de-al doilea protest al locuitorilor din zonă. În urmă cu 2 săptămâni, pe 31 august, oamenii au tăiat panglici simbolice, pentru a „inaugura” proiectul rămas doar pe hârtie. În plus, au împărțit colivă pentru a arată că încrederea lor în autorități a murit.

Cookies