Protest „împotriva pușlamalelor din Parlament”, în București. S-au adunat aproape 1000 de oameni

de:
15 dec. 2013
0 Afișari
Protest

UPDATE, conform hotnews.ro.

Ora 18.45 Ciocniri violente. Protestatarii au spart cordonul de jandarmi, dupa imbranceli repetate, in care s-au calcat in picioare chiar, si au pornit pe Calea Victoriei inspre Piata Revolutie. Ei vor sa ajunga la Guvern.

Ora 18.35 Multimea de protestatari s-a adunat pe Calea Victoriei, in dreptul Palatului Telefoanelor si hotelului Novotel. Sunt in jur de 500-600 de manifestanti. Ei sunt flancati de o parte si de alta de cordoane de jandarmi.

Ora 18.20 Pe bd. Regina Elisabeta au mai ramas circa 300-400 de protestatari. Cordoane de jandarmi blocheaza multimea la rond si la intersectia cu Calea Victoriei. Au avut loc violente de-a lungul intregii strazi.

Ora 18.10 Cordon masiv de jandarmi in rondul de la Universitate, marsul e blocat. Multimea a ramas pe bd. Regina Elisabeta.

Ora 18.05 Dupa confruntari violente cu jandarmii, protestatarii au blocat traficul pe bd. Regina Elisabeta, la intersectia cu Calea Victoriei. Ei pleaca in mars spre Guvern.

Ora 18.00 Manifestantii au luat-o pe Edgar Quinet si au ajuns pe bd. Regina Elisabeta, unde au patruns pe carosabil.

Ora 17.55 Multimea vrea sa porneasca in mars pe bd. Magheru. Jandarmii au facut cordon si i-au blocat pe manifestanti pe trotuar. Imbranceli intre protestatari si jandarmi vizavi de Intercontinental.

La ora 17:00 s-au adunat aproximativ 1.000 de persoane, potrivit hotnews.ro. Se aud scandari si anti-USL si anti-Basescu, precum si pe tema gazelor de sist si a proiectului Rosia Montana.

Pagina de Facebook „Uniti Salvam”  a organizat de joi un eveniment prin care indeamna la un protest in Capitala fata de modificarile aduse la Codul Penal si legile adoptate in aceasta saptamana de Camera Deputatilor.

Evenimentul intitulat „Protest impotriva puslamalelor din Parlament” este programat pentru duminica 15 decembrie, in Piata Universitatii, de la ora 16:00, si pana la aceasta ora peste 3.700 de persoane au anuntat ca vor participa, scrie hotnews.ro.

Anuntul postat pe pagina evenimentului de pe FaceBook: 

Dacă ei confiscă democrația, noi o luăm înapoi pentru că „democrație” înseamnă demos (popor) + kratos (putere).

IEȘI ÎN STRADĂ!

Marți 10 decembrie 2013 va rămâne în istoria României ca ziua în care democrația pentru care s-a murit în decembrie 89 a fost subminată chiar de cei au rolul să o întrețină. Sigur, a picat legea minelor și cea a lobby-ului (care ar fi legalizat traficul de influență), dar noul cod penal favorizează infractorii parlamentari, la fel ca și legea amnistiei.

CUM VOR SĂ MODIFICE CODUL PENAL?

Modificările aduse legii aministiei și codului penal dau mână liberă la furat camarilei care ne parazitează și ne transmit un mesaj destul de simplu nouă, fraierilor plătitori de taxe: „cărați-vă sau suportați-ne șmenurile”. Iată ce face guvernul în loc să conducă țara demn, așa cum au jurat:

→ au făcut din calomnie și insultă infracțiuni, dând timpul înapoi cu 8 ani când libertatea presei și cea de exprimare erau vădit îngrdăite. Acum ne pot da în judecată când le strigăm în față că-s hoți ordinari.
→ și-au arogat superimunitate, modificând legea astfel încât ei să nu poată fi anchetați de DNA pentru fapte de corupție (abuz în serviciu, conflictul de interese, primirea de foloase necuvenite, falsul și uzul de fals, trafic de influență) și nici să nu mai poată fi verificați de ANI pentru incompatibilitate.
→ „confictul de interese” nu se mai aplică autoritarilor care ne conduc pentru că au umblat la definiția funcționarului –

public.
→ dacă devalizezi statul cu, să zicem, 100.000 eur (un mizilic, da?) primești doar o mențiune în cazier. Adică nu faci pușcărie.

EFECTELE LEGII AMNISTIEI

Au amânat votul pe legea amnistiei până marți 17 decembrie (vom fi și atunci la datorie) „România Liberă” estimează că mii de borfași-parlamentari vor fi eliberați, linși și curați. Au tot interesul să o facă, căci printe hoți se află nume de marcă care brusc n-ar mai avea condamnări: Năstase, Voiculescu, Cătălin Voicu, Fenechiu, Bogdan Ciucă, Ridzi, Chiuariu, Sereș, Zsolt Nagy, etc, etc.

Scandalos e și felul copilăresc în care au făcut-o: au operat schimbările în toiul nopții de luni spre marți, contrar legii transparenței decizionale (52/2003, art. 6) care zice că orice lege trebuie să stea în dezbatere publică 30 de zile.„

Cookies