Protest împotriva demolării Halei Matache, miercuri

de:
08 feb. 2013
0 Afișari
Protest împotriva demolării Halei Matache, miercuri

Nicuşor Dan a anunţat, vineri dimineaţă, pe pagina de facebook, că protestul va începe de la ora 11. La miting vor participa Arhitectii Voluntari şi Pro Patrimonio.

„Toate speranțele susținătorilor halei se pun acum în ministrul culturii, profesorul Daniel Barbu. Societatea civilă i-a trimis o scrisoare ministrului Barbu, cerându-i sa SALVEZE hala Matache și să nu semneze aprobarea demolării ei. Autoritățile care au interese obscure de a demola cu orice preț hala Matache, nu vor să prezinte ministerului culturii si versiunea de proiect în care Hala Matache rămâne în picioare, ci pretind că „nu se poate altfel” decât dacă hala se demolează”, a precizat Horia Marinescu în argumentarea protestului anunţat pe Causes.com

Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a decis, pe 31 ianuarie, mutarea halei Matache cu circa 40 de metri mai in spate fata de pozitia actuala. Relocarea halei Matache este necesara pentru construirea Diamentralei Buzesti-Berzei-Uranus, un bulevard care va face legatura intre Piata Victoriei si Piata de Flori,sustine Primaria Capitalei. Protestatarii susţin însă că „Bulevardul are loc pe lângă hală, bine-mersi. Şi e clar că a păstra e mai ieftin decât a demola şi reconstrui.”

Cookies