Protest împotriva morţii pe o trecere de pietoni din Capitală

de:
23 iul. 2011
31 Afișari
Protest împotriva morţii pe o trecere de pietoni din Capitală

O maşină condusă cu viteză de un şofer începător l-a aruncat pe Iorgu Ispas zeci de metri. Iorgu avea doar 18 ani şi s-a stins la patru zile de la accident în braţele mamei sale, scrie protv.ro.

Pe bannerele pe care erau imprimate fotografiile adolescentului ucis era scris mesajul „Green is Black„, ceea ce înseamnă, potrivit tinerilor, că degeaba treci strada pe verde pentru că tot o păţeşti.

Cercetările Poliţiei Rutiere arată că la data de 8 iulie 2011, în jurul orei 13:20, N. Teodor de 28 de ani, din Bucureşti, a condus un autoturism marca Ford pe bd. Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Romană către Piaţa Victoriei. Când a ajuns în apropierea imobilului cu nr. 54, nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric montat în dreptul trecerii pentru pietoni situată în zona menţionată, moment în care a surprins şi accidentat pe tânărul de 18 ani, din Bucureşti, care s-a angajat în traversarea bd. Lascăr Catargiu, de la stânga către dreapta privind sensul de mers al autoturismului, pe trecerea pentru pietoni şi la culoarea verde a semaforului electric destinat acestora.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero.

Cookies