ARHIVA B365

2000 de persoane au protestat împotriva exploatării gazelor de șist, în Capitală. TRAFIC BLOCAT

Ora 23.03 Coloana ajunge la Romana si intra in piata, in sensul giratoiriu

Ora 22.47 Coloana ajunge la intersectia cu Iancu de Hunedoara, la Perla. Se scandeaza „Ce vrem noi e si pentru voi”. In Bucuresti incepe sa picure, scrie hotnews.ro

Ora 22.35 Protestatarii au plecat din fata TVR si au luat-o pe Dorobanti
Ora 22.27 Manifestantii scandeaza in fata TVR: „Presa romana, plina de minciuna”. In fata sediului televiziunii publice e un cordon mare de jandarmi
Ora 22.23 In zona cladirilor de birouri de la Charles de Gaulle s-a scandat „Nu corporatia face legislatia”. Marsul ajunge acum la TVR
Ora 22.12 Coloana de manifestanti s-a pus in miscare si se indreapta spre TVR

Ora 21.59: Manifestantii au ajuns la Arcul de Triumf si s-au incolonat pentru a trece toti pe sub Arc

Ora 21.48: Manifestantii au strigat in trecere prin fata sediului PSD: PSD si USL aceeasi mizerie si Nu mai emigram

Ora 21.44: Manifestantii au strigat in trecere prin fata resedintei ambasadorului SUA „Daca nu rezolvati problema, Bucuresti devine Atena!”. Militari americani inarmati pazesc resedinta

Ora 21.37: Protestatarii au plecat de la Guvern spre Bd. Kiseleff si o parte din ei s-au ciocnit cu jandarmii care au incercat sa blocheze deplasarea. Ei au aruncat cu sticle si cu ketchup in jandarmi si au spart in cele din urma barajul, pornind pe Bd. Kiseleff

Ora 21.25: Protestatarii sustin ca au informatii certe ca unul dintre manifestantii de la Pungesti a murit. Au tinut un moment de reculegere si apoi au strigat Asasinilor si cer anchetarea tortionarilor din rindul Jandarmeriei

UPDATE 21.29: Protestatarii încearcă să pătrundă pe Bulevardul Kiseleff.

UPDATE 21:09 Manifestanţii au ajuns în faţa Guvernului. Piaţa Victoriei este blocată. Se strigă „Demisia” şi „Ponta judecat pentru sângele vărsat”

UPDATE 21:02 Protestatarii au ajuns în faţa Academiei Române şi scandează „Academia salvează România”.

UPDATE 20:56 Numărul protestatarilor a ajuns la aproape 2.000.  În acest moment ei se află în faţa Ministerului Economiei.

UPDATE 20:46 Protestatarii au plecat spre guvern. Calea Victoriei este blocată. Manifestanţii cer demisia primarului din Pungeşti şi a şefului Jandarmeriei Vaslui. Ei scandează „Asasinii!” , „Uniţi, salvăm toată România”, „Ponta nu rezişti nici cu mii de securişti”, „Demisia”.

UPDATE Protestatarii au blocat iniţial Piaţa Universităţii, deplasându-se apoi în Piaţa Revoluţiei, în faţa Ministerului de Interne, şi blocând Calea Victoriei, scrie gandul.info.

UPDATE, ora 18.50. Peste 500 persoane protestează în Piața Universității, ca urmare a intrării utilajelor Chevron pe terenurile de la Pungești. Protestatarii au ocupat bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața Teatrului Național. Circulația este blocată la această oră.

Protestatarii au închiriat un autocar și doresc să închirieze și altele, pentru a se deplasa sâmbătă în Pungești, pentru a protesta alături de localnici.

Vasluienii continuă protestele faţă de exploatarea gazelor de şist. Sute de săteni din Siliştea au format un lanţ uman în calea utilajelor Chevron. Protestatarii stau în genunchi, se ţin de mână şi scandează „Hoţii!”. Oficial, acolo urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor. Un număr impresionant de jandarmi de la o unitate din Bacău au fost mobilizaţi la faţa locului. La protest participă şi copii.

Irina Drăgan, purtător de cuvânt Jandarmeria Română, a negat, la Realitatea TV, că s-a folosit o intervenţie în forţă. „Cinci persoane au primit îngrijiri medicale, patru externate şi cea de-a cincea persoană a suferit un atac de panică. Niciun din aceste persoane nu a avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor. Nu s-a intervenit în forţă şi nimeni nu a fost agresat”. 

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/lant-uman-in-silistea-pungesti-impotriva-amplasarii-utilajelor-de-la-chevron_1294139.html#ixzz2huU3XGgh 
Follow us: @realitatea on Twitter

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Vaslui, patru protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale până la această oră. Trei dintre aceştia au refuzat transportul la spital, în vreme ce unul a fost trimis la Spitalul de Urgenţă din Vaslui pentru îngrijiri medicale.

Unitisalvam a anunțat, pe pagina de Facebook, un protest spontan pentru ora 18:00; în Piața Universității, ca urmare a intrării utilajelor Chevron pe terenurile de la Pungești. 

Iată mesajul transmis de Unitisalvăm pe pagina de Facebook

„REACȚIE RAPIDĂ: Indignați-vă! Ieșim urgent în Piața Universității (la fântână) pentru a fi solidari cu cei din Pungești.

▬ DE CE IEȘIM?
Sătenii din Pungești își apără câmpul de excavatoarele Chevron care vor să foreze pentru a exploata gazele de șist. Au păzit câmpul peste noapte, însă astăzi situația s-a înrăutățit. Jandarmeria a primit ordin de la prefect sa intervina in forta in cazul in care localnicii opun rezistenta. Drumul județean e blocat de poliția rutieră ca să nu mai vină nimeni în sprijinul localnicilor. Consiliul local șantajează sătenii să nu iasă la protest, și tot s-au strâns 400 din 3500 câți are comuna.

Cetățenii își rezervă dreptul de a se apăra în fața agresiunilor de orice natură.

▬ CUM PUTEM FI SOLIDARI?
Cei care au posibilitatea sa mearga la Pungesti sa o faca pentru ca
oamenii de acolo au nevoie de sustinere directa. Asa vor simti cel mai bine solidaritatea noastra.

Cei din orașe să iasă în piețele publice și să protesteze pașnic.

De asemenea, ne pregătim pentru sâmbătă 19 octombrie e Ziua Mondială Anti Fracturare Hidraulică – https://www.facebook.com/events/638824876137581

Ne vedem de la 18:00 in Piata Universitatii, la fântână!”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button