Protest împotriva eutanasierii maidanezilor, la Universitate

de:
08 sept. 2013
0 Afișari
Protest împotriva eutanasierii maidanezilor, la Universitate

Manifestanţii, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, câţiva veniţi cu câinii de companie, au afişat pancarte cu mesaje ca: „Nu eutanasierii, da sterilizării”, „Stop masacrului, noi suntem vocea lor”, „Copiii iubesc maidanezii. Nu eutanasiaţi sufletul copiilor. Alegeţi viaţa”.

De asemenea, pe un afiş, în dreptul pozei cu un căţel era scris: „Suntem pedepsiţi pentru greşelile voastre”, conform RTV.

Una dintre femeile care manifestau, care s-a recomandat drept Petra Ciocan, a spus că protestul a fost unul spontan şi că mobilizarea s-a făcut pe Facebook. Ea a precizat că deţine un adăpost la Giurgiu, unde are în grijă 150 de câini, şi că nu este de acord cu lăsarea maidanezilor pe stradă, dar nici cu eutanasierea lor.

„Noi, care iubim câinii, iubim şi oamenii”, a mai spus femeia.

Manifestaţia de la Universitate vine după propunerea primarului Capitalei Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari a fost aprbată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, scrutinul urmând să aibă loc pe 6 octombrie.

Cookies