ȘTIRI

Flashmob împotriva proastei gestionări a câinilor fără stăpân, sâmbătă

Organizatorii flasmob-ului sustin ca eutanasia reprezinta, in Romania, uciderea in chinuri groaznice, nu injectia letala. Ei spun ca, la noi, nu a dat rezultate nici in trecut.

Pe pagina de facebook a evenimentului si-au anuntat participarea circa 1000 de oameni, motivele invocate de organizatori fiind urmatoarele:
„- teritoriile ramase libere sunt ocupate in scurt timp de alti caini fara stapan, pentru ca resursele necesare raman disponibile (hrana din gunoaie, apa, adapost).
– nu se elimina sursa cainilor fara stapan din proprietatea privata (caini abandonati – pui sau adulti sau caini lasati liberi pe strada), sursa permanent alimentata de faptul ca animalele cu stapan nu sunt sterilizate.
– reducerea populatiei prin mortalitate este compensata rapid prin cresterea calitatii vietii si a puterii de reproductie a cainilor supravietuitori, care vor avea acces mai mult la resurse, pentru ca se elimina competitia (Organizatia Mondiala a Sanatatii – Ghidul pentru managementul populatiei canine, Geneva, 1990).
– nu exista colaborare din partea societatii civile (oamenii ascund cainii de hingheri, se starnesc conflicte in strada, etc).
– imaginea internationala a tarii are de suferit, prin prezentarea actelor de ucidere in masa.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button