Protest Greenpeace, la înălţime

de:
19 sept. 2012
1 afișări
Protest Greenpeace, la înălţime

Miercuri, 12 activişti Greenpeace români şi străini au amplasat un banner de peste 300 metri pe sediul ministerului Economiei. Banner-ul avea inscripţionat mesajuş „Stop emisiilor de carbon”. Trei protestatari s-au urcat pe clădirea ministerului Economiei pentru a manifesta, potrivit rtv.net.

„Protestăm împotriva deciziei guvernului de a folosi şi de a încuraja energia bazată pe combustibil fosil, energie termică. Acestea emit cantităţi uriaşe de dioxid de carbon, dăunătoare pentru noi. Soluţia pe care o putem vedea deja la celelalte state europene occidentale este energia regenerabilă. România are un potenţial imens prin folosirea energiei regenerabile. Dreptul la un mediu curat cred că ar trebui să ne fie garantat, deci nu consider că aş fi făcut o ilegalitate prin a-mi cere acest drept”, a explicat un protestatar.

Cei 12 activişti protestează împotriva strategiei energetice pusă în dezbatere de ministerul Economiei. Această strategie prevede construirea de noi termocentrale pe cărbune, care au cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră şi determină schimbări climatice.

Pentru că nu aveau autorizaţie pentru protestul lor, activiştii Greenpeace au fost luaţi cu asalt de poliţişti şi jandarmi.

Cookies