Protest Greenfield în fața Primăriei Sectorului 1. Oamenii sunt furioși că nu mai pot folosi drumul forestier, blocat cu barieră. A rămas o singură cale de acces în cartier

19 ian. 2023
377 Afișari
Protest Greenfield în fața Primăriei Sectorului 1. Oamenii sunt furioși că nu mai pot folosi drumul forestier, blocat cu barieră. A rămas o singură cale de acces în cartier
Protest în fața Primăriei Sectorului 1. Locuitorii din Greenfield cer deblocarea drumului forestier pentru dublu acces în cartier. Sursa foto: captură Antena 3 CNN

Locuitorii din Greenfield au organizat un protest în fața Primăriei Sectorului 1 pentru că drumul de acces în cartier, cel prin Pădurea Băneasa, a fost închis. Acestora le-a mai rămas o singură cale de acces din cele două disponibile.

Protest în fața Primăriei Sectorului 1

Protestul a fost anunțat zilele trecute de către asociațiile de proprietari din cartierul Greenfield, care cere redeschiderea drumului forestier Vadul Moldovei.

Romsilva precizează faptul că închiderea drumului este în conformitate cu legea. Aceștia au avizat scoaterea din fondul forestier a celor trei porțiuni ale drumului în anul 2019. Și-au manifestat interesul pentru deschiderea unui drum public pe care să se faciliteze circulația și care să fie preluat de autoritatea publică locală, spune Antena 3.

Tinerii au ieșit în stradă pentru a-i cere doamnei primar Clotilde Armand să rezolve problema deschiderii drumului. Protestatarii au declarat faptul că de la 30 de minute pe care le petreceau în trafic până în București, au ajuns să facă o oră și jumătate.

Locuitorii Greenfield, nemulțumiți după ce s-a pus barieră la intrarea din pădure

În dimineața zilei de duminică, 8 ianuarie, în contextul redeschiderii școlilor pentru prima dată în anul 2023, Romsilva și Poliția Română au blocat drumul forestier din Pădurea Băneasa. Accesul indisponibil al acestui drum au îngreunat traficul din Greenfield. Luni, mașinile au format cozi care s-au întins pe 2,5 km de carosabil.

Greenfield a continuat să se dezvolte sistematic. Discuția legată de izolarea acestui cartier a a început  acum 5 ani. Romsilva și Primăria Generală au anunțat că sunt dispuși pentru a coopera în vederea construirii unui drum, dar aceste vorbe au rămas doar la acel nivel, acuză dezvoltatorul.

În semn de protest, portretele primarului sectorului 1, Clotilde Armand, și a primarului general Nicușor Dan au fost lipite pe bariera care blochează drumul forestier. USR Sector 1, publicând imaginea, acuză PNL de faptul că numele primarului Clotilde Armand nu ar ar trebui să fie asociat cu ce se întâmplă în cazul Greenfield.

Cookies