ȘTIRI

Protest gingaş, în Piaţa Victoriei, miercuri. Elevele balerine cer o sală de pregătire GALERIE FOTO

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a emis, pe data de 16 decembrie 2013, o hotărâre privind comasarea liceelor vocaţionale „Floria Capsali” şi „Dinu Lipatti”, măsură contestată atunci atât de profesori și elevi, cât și de părinții elevilor care învață la Liceul de Coregrafie.

Miercuri, în jurul orei 13.00, elevele s-au strâns vis-a-vis de Guvern, în faţa Muzeului Antipa, şi au protestat în paşi de dans.

„Recurgem inca o data la aceasta forma de protest pentru a trage un semnal de alarma, deoarece toate demersurile pe care le-am intreprins de la inceputul acestui an si pana acum (n.r. – pentru obtinerea unui spatiu nou), la toate institutiile abilitate (Ministerul Invatamantului, Ministerul Culturii), au ramas fara niciun rezultat”, explică protestatarii.

Organizatorii evenimentului spun ca au avut sprijin in aceste demersuri doar din partea primarului general Sorin Oprescu, a directorului Directiei pentru Investitii din PMB, Bogdan Hreapca, iar din partea Guvernului suport au primit doar din partea consilierului premierului Corneliu Visoianu.

„De catre acestia ne-a fost oferita cladirea Salii Omnia ca formula provizorie prin care copii sa poata avea din toamna un spatiu adecvat. In acest stadiu demersurile noastre au fost blocate nejustificat de Ministerul Culturii, care refuza in mod categoric sa cedeze acest spatiu in favoarea Liceului de Coregrafie ‘Floria Capsali’. In momentul de fata cladirea Salii Omnia este depozit de materiale si recuzita, fiind inutilizata de multi ani”, se arată in comunicatul remis de aceştia.

Profesorii şi elevii de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Capitală, dar şi părinţii acestora, au protestat, şi în luna ianuarie, faţă de decizia de desfiinţare a instituţiei şi faţă de o eventuală comasare cu Liceul de Muzică ‘Dinu Lipatti’.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button