Protest cu scandal şi îmbrânceli la Bibilioteca Centrală Universitară VEZI VIDEO

de:
08 dec. 2010
1 Afișari
Protest cu scandal şi îmbrânceli la Bibilioteca Centrală Universitară VEZI VIDEO

Mai mulţi studenţi şi profesori universitari din Bucureşti, majoritatea membri ai organizaţiei Miliţia Spirituală, au mers miercuri după-amiază să protesteze în faţa sediului BCU Bucureşti, nemulţumiţi de rezultatul concursului de ocupare a potului de director al instituţiei. Protestatarii au cerut reorganizarea concursului,m dar şi demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Protestatarii s-au aşezatpe jos, cu cărţile în mână, în faţa uşii corpului Boema al BCU şi au blocat intrarea. Agenţii de pază i-au somat pe aceştia să părăsească locul, iar apoi, pentru că protestatarii nu s-au clintit, au cerut intervenţia jandarmilor. Un reprezentant al jandarmilor le-a spus protestatarilor că acţiunea lor e ilegală şi i-a ameninţat cu intervenţia în forţă, dar studenţii au răspuns scandând „Libertate!” şi afişând un banner pe care scria „Cărţi, nu bastoane”.

Până la urmă, jandarmii i-au luat pe sus pe protestatari, şi menifestaţia paşnică s-a lăsat cu îmbrânceli şi strigăte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, 6 sau 7 menifestanţi au fost legitimaţi şi o parte dintre ei au ajuns la secţia de poliţie.

„Jandarmii nu au înţeles că a fost vorba de un gest simbolic”, a spus Nicuşor Dan, preşedintele organizaţiei Salvaţi Bucureştiul, aflat şi el între protestatari.

Noua directoare a BCU Bucureşti se numeşte Mireille Rădoi, este membră PD-L, a studiat la Academia Naţională de Informaţii (SRI) şi a lucrat în calitate de consilier la Ministerul Apărării şi la Ministerul Comunicaţiilor. Bibliotecarii critică lipsa de experienţă a acesteia şi acuză înlăturarea fostului director al BCU, Mircea Regneală. Bibliotecarii şi protestatarii acuză politizarea concursului pentru postul de director, susţinând că a fost organizat special pentru Mireille Rădoi, mai ales că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a modificat metodologia de organizare cu doar câteva zile înainte de concurs.

Cookies