ARHIVA B365

Protest cu scandal şi îmbrânceli la Bibilioteca Centrală Universitară VEZI VIDEO

Mai mulţi studenţi şi profesori universitari din Bucureşti, majoritatea membri ai organizaţiei Miliţia Spirituală, au mers miercuri după-amiază să protesteze în faţa sediului BCU Bucureşti, nemulţumiţi de rezultatul concursului de ocupare a potului de director al instituţiei. Protestatarii au cerut reorganizarea concursului,m dar şi demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Protestatarii s-au aşezatpe jos, cu cărţile în mână, în faţa uşii corpului Boema al BCU şi au blocat intrarea. Agenţii de pază i-au somat pe aceştia să părăsească locul, iar apoi, pentru că protestatarii nu s-au clintit, au cerut intervenţia jandarmilor. Un reprezentant al jandarmilor le-a spus protestatarilor că acţiunea lor e ilegală şi i-a ameninţat cu intervenţia în forţă, dar studenţii au răspuns scandând „Libertate!” şi afişând un banner pe care scria „Cărţi, nu bastoane”.

Până la urmă, jandarmii i-au luat pe sus pe protestatari, şi menifestaţia paşnică s-a lăsat cu îmbrânceli şi strigăte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, 6 sau 7 menifestanţi au fost legitimaţi şi o parte dintre ei au ajuns la secţia de poliţie.

„Jandarmii nu au înţeles că a fost vorba de un gest simbolic”, a spus Nicuşor Dan, preşedintele organizaţiei Salvaţi Bucureştiul, aflat şi el între protestatari.

Noua directoare a BCU Bucureşti se numeşte Mireille Rădoi, este membră PD-L, a studiat la Academia Naţională de Informaţii (SRI) şi a lucrat în calitate de consilier la Ministerul Apărării şi la Ministerul Comunicaţiilor. Bibliotecarii critică lipsa de experienţă a acesteia şi acuză înlăturarea fostului director al BCU, Mircea Regneală. Bibliotecarii şi protestatarii acuză politizarea concursului pentru postul de director, susţinând că a fost organizat special pentru Mireille Rădoi, mai ales că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a modificat metodologia de organizare cu doar câteva zile înainte de concurs.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button