ESENTIAL

PROTEST BUCUREŞTI DUMINICĂ. Peste 280.000 de OAMENI au protestat în Bucureşti

UPDATE 22.30. Peste 280 de mii români au protestat în faţa Guvernului până târziu în noapte.

UPDATE 21:45 Peste 230.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Moment de reculegere, toate scandările s-au oprit pentru câteva secunde

Peste 230.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei, număr record de manifestanţi în a şasea zi de protest. La ora 21.30, protestatarii au oprit scandările şi au ţinut un moment de reculegere, timp de câteva secunde a fost linişte totală, iar pe blocul din apropiere a fost proiectat „#Colectiv”.

După momentul de reculegerii, oamenii au aplaudat puternic şi au au scandat „Ne-aţi unit, aţi reuşit”.

UPDATE 9.12. Se cântă imnul naţional în Piaţa Victoriei. Peste 250.000 de oameni la proteste. 

UPDATE 9.04. Peste 2220.000 de oameni în Piaţa Victoriei. La ora 21.00 Toată lumea a aprins telefoanele şi lanternele.

UPDATE 8.49. Peste 200.000 de oameni protestează în faţa Guvernului la această oră.

UPDATE 20.41. Oamenii spun că nu au semnal la telefon. 

UPDATE 20.33 Timp de 15 minute metrourile nu au oprit în staţia Piaţa Victoriei. Circulaţia metroului va fi restricţionată. Se opreşte în staţie la anumite intervale de timp.

UPDATE 20.25 Peste 150.000 de oameni în faţa Guvernului.

UPDATE 19.55. Numărul protestarilor din Piaţa Victoriei este de aproximativ 100.000. 

UPDATE 19.30. Sunt 50.000 de oameni în stradă, la Guvern. Alte zeci de mii de persoane protestează în ţară.

UPDATE 19.25. Sunt 40.000 de oameni în stradă, la Guvern.

UPDATE 17:45. Incident la protest. Trei tineri au fost luați de poliție și duși la secție. Este vorba despre o ceartă care a a degenerat. O persoană a fost lovită cu pumnul în față de un bărbat. A urmat o încăierare între patru persoane. Jandarmii au intervenit prompt și trei dintre agresori au fost extrași din mulțime și preluați de poliție pentru a fi conduși la audieri. În fața clădirii Guvernului sunt peste 15.000 de oameni. 

UPDATE 17.00 Circulaţia a fost închisă pe bulevardul Kiseleff. 

UPDATE 15.35. PESTE 2.000 DE OAMENI PROTESTEAZĂ în Piaţa Victoriei. De asemenea, zeci de români protestează la Palatul Cotroceni în semn de suţinere a Guvernului Grindeanu.

UPDATE 3.10. Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă.

UPDATE 13.50. PROTEST BUCUREŞTI DUMINICĂ. 

Aproape 500 de persoane protestează, duminică la ora 13, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de ordonanţa prin care sunt modificate Codul penal şi Codul de procedură penală.

Un apel pe pagina de Facebook care găzduieşte anunţuri legate de proteste îndeamnă protestatarii să nu mai aducă vuvuzele şi bannere cu înjurături. Unii dintre copiii prezenţi la protest au desenat un şotron cu cretă colorată, alţii poartă pancarte pe care scrie:”Spiderman, help!”, informează news.ro

Protestul de duminică din Piaţa Victoriei este anunţat începând cu ora 14.00, conform paginii de Facebook a evenimentului, iar de la ora 20.00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat. De la ora 21.00, „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”, propun organizatorii. 

PROTEST BUCUREŞTI DUMINICĂ.  Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, dumincă, la ora 20.00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”.

Ca şi sâmbătă, când a fost înregistrată o participare record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă 300.000, şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Unii dintre ei au anunţat că vor veni la Bucureşti cu maşinile. Un grup numeros de studenţi din Cluj au plecat de sâmbătă seara cu trenul spre Capitală, fiind aşteptaţi să sosească în Gara de Nord după ora 7, fiind aşteptaţi cu ceaiuri şi cu cafele.

PROTEST BUCUREŞTI DUMINICĂ.  Mai multe instituţii, dar şi persoane fizice din Bucureşti vin în sprijinul manifestanţilor, oferind cazare celor care ajung în Capitală din alte judeţe ale ţării.

Astfel, la Club Diamond Kids părinţii îşi pot lăsa copiii şi în weekend şi se oferă cazare pentru părinţii veniţi cu copii din alte judeţe. Grădiniţa Tom Sawyer primeşte copiii de peste doi ani, chiar şi peste noapte, rugând, însă, părinţii să aducă haine de schimb şi gustări.

Mai oferă cazare pentru cei veniţi din alte oraşe: Bucur’s Shelter Hostel, Hostel Little Bucharest, Hostel Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest şi Vişini Hub, dar şi zeci de bucureşteni.

PROTEST BUCUREŞTI DUMINICĂ.  Pe Facebook a fost creat un grup pentru persoanele din alte judeţe ale ţării care participă la protestele anunţate în aceste zile în Capitală. Pe pagina grupului „Cazare gratuită şi solidaritate pentru protestatari din afara Bucureştiului” pot fi găsite anunţuri cu privire la ofertele de cazare sau chiar şi transport. „Găzduim, în limita a 4 locuri, pe oricine este din provincie şi intenţionează să participe la protestele din zilele acestea, însă nu are unde sta”, „Casa mea, apartament 3 camere, e şi a voastră (pentru provincie)” şi „Ofer cazare pentru trei persoane, în Bucureşti, pe perioadă nedeterminată, mai exact pâna îi dăm jos”, sunt o parte dintre anunţuri.

PROTEST BUCUREŞTI DUMINICĂ.  În ceea ce priveşte alimentele şi băuturile calde, la Jerry’s Pizza, restaurantul de pe bulevardul Magheru, cu parola „altă întrebare” este oferită o felie de pizza, în limita stocului disponibil. Re:Modelieri, din zona Pieţei Victoriei, oferă ceai cald manifestanţilor după ora 18.00, iar Share Cafe împarte toată ziua, sâmbătă şi duminică, ceai cald protestatarilor din faţa Guvernului. La Atelieri Pinion, cine vine cu o poză cu el de la protest, primeşte o cafea din partea casei, iar la Green Hours se oferă ceai gratuit pentru manifestanţi. La Pain Plaisir, de pe strada Barbu Delavrancea, manifestanţii primesc o porţie de biscuiţi gratis.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button