Protest AUR la București | Un prim incident: George Simion a scos un jandarm din manifestație și a alergat un bărbat | LIVE UPDATE

27 feb. 2022
2976 Afișari
Protest AUR la București | Un prim incident: George Simion a scos un jandarm din manifestație și a alergat un bărbat | LIVE UPDATE

Un protest AUR are loc duminică, 27 februarie, la București. Copreşedintele AUR George Simion a precizat că va fi un miting în Piaţa Universităţii începând cu ora 14,00, după care se va merge în marş până la Palatul Cotroceni. Acţiunea va include şi un protest la Ambasada Rusiei, în contextul agresiunii din Ucraina, a spus Simion. Protestul AUR este îndreptat, în principal, împotriva „regimului Iohannis” și a certificatului verde, dar şi a agresiunii Rusiei din Ucraina.

UPDATE ora 16.40 Manifestanții de la protestul AUR merg spre Palatul Cotroceni

UPDATE 15.30 Jandarmeria a respins acuzația lui George Simion potrivit căreia ar avea persoane infiltrate la miting. „În legătură cu informația apărută în spațiul public, conform căreia „Jandarmeria a infiltrat oameni violenți între participanți”, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Jandarmeria dezminte aceste informații și reiterează că nu a folosit și nu va folosi niciodată astfel de persoane sau strategii. Unitatea noastră are dispozitive specifice constituite cu scopul de asigurare a ordinii publice, respectiv protecție a participanților, având moduri de acțiune bazate exclusiv pe baza atribuțiilor legale și a situației operative”, se arată într-un comunicat de presă.

UPDATE 15.00 Incident între George Simion și un jandarm, relatează Libertatea, martoră la un incident în care liderul AUR scoate un jandarm din mulțime și aleargă după un alt bărbat pe care-l consideră infiltrat în mulțime.

Jandarmeria prezentă în Piața Universității estimează că, la orele 14.00, se află circa 400 de persoane în Piața Universității.

Citește și Ninsoare de primavară: vremea se răcește și va ninge la București | Cod galben de viscol în 8 județe din sud-estul țării

UPDATE 14.30 Manifestația este transmisă LIVE de George Simion care se plimbă printre protestatari, în timp ce se înregistrează cu selfie stick-ul.

„Libertate, nu teroare”, scandează cei din jur, în timp ce se aud și expresii licențioase.

UPDATE 12.20: Convoiul de mașini cu participanți la mitingul AUR a intrat în București, de pe A3.

Sute de autovehicule şi circa 2.000 de persoane au plecat, duminică dimineaţă, de la Parcul Municipal Vest din Ploieşti către Bucureşti, pentru a participa la un protestul organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în București.

Coloana de mașini formată în Ploiești va ajunge în Piața Constituției din București, vehiculele vor fi lăsate acolo, iar manifestanții vor merge în marș în Piața Universității și apoi spre Palatul Cotroceni.

Jandarmeria și poliția rutieră, autoritățile care asigură ordinea

Jandarmeria a anunțat că va sprijini poliţiştii rutieri pentru păstrarea ordinii publice în București, după ce coloana de autovehicule şi-a exprimat intenţia de a se alătura manifestaţiei de duminică din Piaţa Universităţii.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, poliţiştii rutieri vor asigura măsuri de protecţie pentru participanţii la trafic şi, dacă situaţia o va impune, vor interveni pentru fluidizarea circulaţiei şi aplicarea de măsuri specifice în zonă.

„Efectivele de jandarmerie vor acţiona în sprijinul poliţiştilor, pentru prevenirea şi gestionarea oricăror situaţii ce pot aduce atingere ordinii publice. Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi recomandările poliţiştilor rutieri”, se arată în comunicatul citat.

Surse oficiale au declarat, pentru AGERPRES, că în Parcul Municipal Vest s-au strâns circa 2.000 de oameni, aproximativ 250 de autovehicule, 15 microbuze, 11 autocare şi două autovehicule tip cap tractor.

Coloana de manifestanţi se va deplasa pe autostrada A3 către Bucureşti.

 

Îți mai recomandăm să citești și

Edupedu: Elevilor români dintr-o echipă de robotică li s-a cerut să dea jos steagul României, sâmbătă, la un concurs din Sankt Petersburg, Rusia

VIDEO | Mii de ucraineni încearcă să forțeze urcarea într-un tren către Polonia. Oamenii fug din calea războiului din Ucraina

 

 

Cookies