PROTEST artistic în BUCUREŞTI: Dan Perjovschi desenează pe geamul galeriei Simeza

de:
06 iun. 2016
0 Afișari
PROTEST artistic în BUCUREŞTI: Dan Perjovschi desenează pe geamul galeriei Simeza

„Arta la fereastră” de la Galeria Simeza este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti. Statementul manifestaţiei este: „O sală de expoziţie este locul de întâlnire dintre artist şi lume, scrie Mediafax.

Toţi cei interesaţi, de la iubitorii de artă la activişti sunt invitaţi la un „protest artistic” care doreşte să întărească prin cultură structuri şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării.

Proiectul „Arta la fereastră – Galeria SIMEZA” este un gest cultural cu implicare civică prin care sunt prezentate în fiecare săptămană, la geamul galeriei, lucrările unor artişti pentru a păstra continuitatea acestui spaţiu expoziţional deschis încă din 1960.”

„Arta la fereastră – Galeria Simeza” este un proiect organizat de UAP Bucureşti pentru a atrage atenţia publicului larg asupra dispariţiei/ închiderii spaţiilor de expunere şi de lucru din Bucureşti.

Dan Perjovschi este un desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist şi autor de performance român, născut în Sibiu, în 1961. Acesta trăieşte la Bucureşti şi Sibiu. Perjovschi abordează teme sociale de actualitate în operele sale şi a avut un rol important în cultura românească, fiind ilustrator şi autor de articole pentru Revista 22 din Bucureşti.

A avut expoziţii personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Vanabbe Eindhoven, Macro Roma, Modernă Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum, Brukenthal Sibiu sau Kiasma Helsinki şi expoziţii de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Stedelijk Amsterdam, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varşovia, MCBA Lausanne, MOŢ Tokyo sau MSUM Ljubljana. A participat la bienalele de artă Manifestă, Istanbul, Veneţia, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin şi Jakarta.

Cookies