Protest anti-maidanezi la Romană. Mulţimea scandeaza „Ionuţ!”. Părinţii băieţelului, la protest

de:
06 sept. 2013
0 Afișari
Protest anti-maidanezi la Romană. Mulţimea scandeaza

La protestul spontan, care a debutat vineri, în jurul orei 19.00, au participat şi părinţii lui Ionuţ, băieţelul de patru ani ucis de câini luni. Protestatarii, alături de cei doi părinţi, au îngenunchiat în memoria lui Ionuţ, au ţinut un moment de reculegere, iar apoi mulţimea a scandat „Ionuţ!”.

Mama lui Ionuţ Anghel a spus că a venit la protest din respect pentru cei care s-au prezentat în Piaţa Romană să îi susţina. Bunica băieţelului este încă sub şoc. „Protestul nu este organizat de noi. Noi am venit din respect pentru cei care au făcut mitingul acesta în memoria băieţelului nostru şi le mulţumim frumos. Probabil mulţi dintre ei sunt părinţi, au copii şi s-au gândit că nu vor să se mai repete asemenea tragedii şi să nu-şi vadă copiii în asemenea situaţii niciodată. Trebuie să alegem: copiii sau maidanezii? Copiii sunt energici, aleargă, trebuie să aibă locuri de joacă sigure şi trebuie să fie în siguranţă. Suntem într-o capitală europeană. Maidanezii nu au ce să caute într-o capitală europeană. Nu au ce să caute pe stradă să mănânce oamenii şi mai ales fiinţe nevinovate”, a declarat Andreea Felicia Anghel, mama lui Ionuţ.

„Soluţii cred că există. Problema e să se aplice. La 65.000 de câini pe străzi s-a ajuns prea departe şi nu mai vrem să se întâmple lucrurile astea. Eu am spus, cea mai mare pedeapsă pentru ei este să îşi facă treaba”, a completat tatăl lui Ionuţ.

Întrebată dacă primarul general al Capitalei a fost prezent la înmormântare, Felicia Anghel a declarat că nu l-a văzut, deşi ar fi vrut să-i adreseze multe întrebări. „Primarul general nu a venit, nu l-am văzut. A trimis doar o coroană, printr-un reprezentant, care a intrat pe şest. Voiam să vorbesc cu dânsul să îl întreb ce părere are despre ce s-a întâmplat. A intrat, a lăsat coroana şi a fugit. Nu am apucat măcar să văd cine este persoana respectivă care a adus coroana. Am avut multe de întrebat, dar nu am avut cui să îi adresez întrebările”, a spus mama baiatului.

Mama copilului omorât de câine a mai precizat că fiul său cel mare este extrem de marcat acum de tot ce s-a întâmplat. „Fratele lui Ionuţ este traumatizat pentru că a văzut anumite lucruri. Este groaznic. Este marcat de toate astea şi trebuie să îl ajutăm să treacă peste momentele astea pentru că va începe şcoala şi va vedea alţi copii cu frăţiori, cu surioare şi îşi va aminti. E dureros, foarte dureros”, a mai spus mama băieţelului omorât de câini.

Protestatarii au adus flori şi au aprins lumânări în memoria băieţelului omorât de câini, iar copiii veniţi cu părinţii şi bunicii au pancarde pe care scrie „Stop! Nu vreau să urmez eu!”.

Protestatarii cer dispariţia cainilor de pe străzi, eutanasierea lor, dar şi demisia lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Alte mesaje arborate la protest: „16.192 muşcaţi numai în 2012”, „Vrem o ţară ca afară!”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu mai vrem să fim mâncaţi”, „Asociaţia de Protecţie a Oamenilor”, „Pro civilizaţie” şi „Fără maidanezi”. Unii dintre protestatari ţin în mâini fotografia primarului general Sorin Oprescu cu o banderolă de doliu la unul dintre colţuri, cu mesajul „2008 -2013”.

Oamenii s-au revoltat şi împotriva organizării referendumului, despre care spun că reprezintă doar o altă metodă de irosire a banului public şi care nu face altceva decât să amâne rezolvarea problemei câinilor maidanezi.

Între protestatari şi iubitorii de câini maidanezi a izbucnit un conflict, s-au împărţit chiar câteva lovituri, dar jandarmii prezenţi la faţa locului au intervenit imediat şi i-au despărţit pe scandalagii.

Protestul nu a primit autorizaţie de desfăşurare din partea Primăriei Municipiului Bucureşti.

 

Cookies