PROTEST al taximetriștilor din București, în fața Primăriei Capitalei

de:
21 feb. 2015
0 Afișari
PROTEST al taximetriștilor din București, în fața Primăriei Capitalei

Protestul va avea loc între orele 10.00 și 16.00, pe trotuarul din fața clădirii Primăriei Capitalei, în perimetrul dintre străzile Atanase Stoicescu și Locotenent Ștefan Marinescu. În acest perimetru se va amplasa un pavilion de 2×2 metri, o instalație de sonorizare de maxim 1000 de WATTI și componentele aferente sonorizării, încadrate de două autoturisme taxi. Se vor afișa bannere și se vor striga lozinci împotriva Direcției Transporturi și conducerii acesteia.

Într-un comunicat remis B365.ro, reprezentanții ANTTI precizează că îi cer demisia directorului Direcției Transporturi, Ion Dedu, „dat fiind începerea și completarea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzute și sanctionate de art.246 si art.248 Cod Penal in dosarul de urmărire penală nr.4637/P/2012 a Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6, fapte dovedite in sentinta (ramasa fara cale de atac)”. 

Reprezentanții ANTTI au trimis o sentință a Judecătoriei Sector 6 București, din mai 2015. Soluția pe scurt, conform portal.just.ro: În baza art. 341 alin.6 lit.b Cod proc.pen., admite plângerea formulată de petenta SC Rompit Impex SRL, împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale date faţă de Oprescu Sorin Mircea şi Dedu Ion, în dosarul de urmărire penală nr. 4637/P/2012 al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6 Bucureşti. Desfiinţează rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale dată faţă de Oprescu Sorin Mircea şi Dedu Ion, în dosarul de urmărire penală nr.4637/P/2012 al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6 Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice, prev. şi ped.de art.246 şi art. 248 C.pen. din 1969 şi trimite cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 6 Bucureşti în vederea începerii şi completării urmăririi penale cu privire la infracţiunile menţionate. Fără cale de atac. Pronunţată în camera de consiliu, azi 9.05.2014.

Taximetriștii completează, spunând că „din cauza interpretării abuzive, a pasivității, a neimplicării Direcției Transporturi și a conducerii acestei Direcții în desfășurarea activității serviciului public de transport public în regim de taxi, în conformitate cu obligațiile asumate prin contractul de Gestiune Delegată atribuit fiecărui transportator autorizat, a legislației aplicabile la nivel național în vigoare și a îndatoririlor legale cu privire la atribuțiile, a codului de conduită profesională și a obligațiilor funcționarilor publici, considerăm că aceasta măsură este una necesară și urgentă”.

De asemenea, ei solicita demisia și pentru următoarele considerente, conform comunicatului citat:

1. Solicitarea de documente suplimentare în mod abuziv în procedura de vizare/prelungire/reautorizare care contravin legislației naționale și menținerea în practică a procedurilor din Regulamentul Cadru – 178/2008 perimate și care sunt neconforme cu practica și tehnica legislativă, precum și neintrată în vigoare.
Eliminarea din documentația de autorizare a cazierului juridic (favorizeaza infractorul), cererile Direcției Transporturi de depunere a certificatelor fiscale, a taxelor de redevență și eliberare/vizare a autorizatiilor de transport și de taxi, neeliberarea acestor autorizații solicitate în perioada 2013 – 2015 și care sunt cerințe abuzive și practici care nu își găsesc justificare și corespondent în aplicabilitatea legislației naționale și care este interpretată de directorul executiv Ion Dedu după bunul plac al domniei sale.

2. Neimplementarea și nerespectarea Legii 168/2010, fapt ce permite concurența neloială a taxiurilor neautorizate de PMB să-și desfășoare activitatea pe raza Municipiului București nestingheriți de nimeni.

3. Pasivitatea și dezinteresul manifestat de către funcționarii Direcției Transporturi din cadrul PMB cu privire la cartelizarea activității de transport și de dispecerat a unor societăți comerciale, fapt sancționat și dovedit prin ancheta efectuată de catre Consiliul Concurenței și a Deciziei acestei instituții cu privire la sancționarea acestor societăți comerciale.

4.Neimplementarea art.42 si 43 din Ordinul 243/2007 al ANRSC, fapt ce se răsfrânge asupra călătorilor din taxiuri și a stării precare ale acestor autovehicule.

„Prin acest protest pe care Asociația Națională a Trasportatorilor si Taximetristilor Independenți îl organizează în data de 24 și 26 Februarie în fața Primăriei, dorim să atragem atenția într-un ultim efort că Legea care guvernează această activitate trebuie Respectată. Cei care se regăsesc în cererea de protest și care doresc să susțină prin prezența dumnealor acest protest sunt bine veniți să se alăture Asociației în demersul pe care l-am inițiat. Ni s-a transmis în cadrul discuțiilor de la Comisia de avizare a protestului că se dorește de către Asociație să susțină „Evaziunea Fiscală și evazioniștii.” Fals domnilor din Primărie sau de oriunde! Dorim ca legea să fie respectată în spiritul și litera ei, nu pe interpretări abuzive”, a declarat președintele ANTTI – Claudiu Săpunar.

Cookies