ARHIVA B365

PROTEST al sindicaliştilor RADET, la Guvern: „Sper să nu ajungem ca pe vremea lui Ceaușescu”

Angajaţii RADET sunt îngrijorați din cauza faptului că, odată cu blocarea conturilor, nu își mai pot cumpăra materialele de care au nevoie pentru a-și desfășura activitatea, scrie b1.ro

„Marile nemulțumiri sunt conturile blocate 100% de la 1 aprilie. Nu mai putem să ne desfășurăm activitatea, oamenii s-au săturat să mai scoată bani din buzunar pentru a cumpăra piese de motorină pentru a putea intervine și a putea să oferim un serviciu de calitate cetățeanului”, a explicat Ioana Stoica, lider de sindicat RADET.

„Sperăm că cineva ne va auzi și situația se va îndrepta din punct de vedere legislativ. Sperăm ca cei care ne guvernează să se gândească nu neapărat la angajații RADET, ci la cei care plătesc întreținerea. Sper să nu ajungem ca pe vremea lui Ceaușescu, să dăm căldură și apă caldă doar două ore„, a adăugat aceasta.

Sindicatul Liber Independent din RADET București a anunţat acţiuni de protest în faţa sediului Guvernului României şi Electrocentrale Bucureşti, începând de marţi.

„Poprirea de 100% impusă de către Electrocentrale Bucureşti pe conturile RADET generează o situaţie extrem de gravă a instituţiei, în acest sens fiind organizate începând de marţi, 17 mai, în faţa sediilor Guvernului României şi Electrocentrale Bucureşti, acţiuni de protest ale Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti.”, anunță organizatorii printr-un comunicat de presă.

Astfel, aproximativ 700 de membri ai Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti vor picheta marţi, 17 mai 2016, între orele 12.00 -14.00, Guvernul României (în faţa Muzeului Antipa), acţiunea având ca scop situaţia gravă generată de poprirea de 100% impusă de către Electrocentrale Bucureşti, pe conturile regiei, de la data de 01 aprilie 2016.

„Este inacceptabilă situaţia generată de poprirea impusă de Electrocentrale Bucureşti, care afectează atât angajaţii instituţiei, cât şi acţiunile de zi cu zi desfăşurate de către regie. Lipsa banilor a dus la întârzierea plăţii salariilor şi la blocarea tuturor lucrărilor desfăşurate în această perioadă. Acţiunile au în vedere tragerea unui semnal de alarmă astfel încât să evităm blocarea sistemului prin oprirea furnizării serviciului de furnizare a energiei termice”, a declarat Ioana Stoica, Preşedinte Sindicatl Liber Independent din RADET Bucureşti

Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare. În zilele de miercuri şi joi vor fi organizate pichete atât la sediul Guvernului, cât şi la sediul Electrocentrale Bucureşti, anunță Sindicatul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button