Protest al românilor din Marea Britanie, față de documentarul „Vin românii”

de:
22 feb. 2015
0 Afișari
Protest al românilor din Marea Britanie, față de documentarul

„Protestam faţă de modul în care Channel 4 a prezentat problema legată de imigraţia românilor. Considerăm că maniera în care a fost prezentat documentarul este nedreaptă faţă de românii care lucrează şi învaţă în UK”, se arată pe Facebook Silent protest @Channel4, scrie realitatea.net.

„Protestul să fie unul mut, deci nu vom striga, ţipa, cânta. Vrem să le demonstrăm că suntem altfel decât prezintă ei. Ţinuta să fie oarecum business”, se mai spune pe pagina special dedicată protestului.

Potrivit organizatorilor, manifestaţia va avea loc începând cu ora 15. Românii din Londra au decis să recurgă la această formă de protest după ce marţi seara, postul tv britanic Channel 4 a difuzat primul episod din documentarul „The Romanians Are Coming”, în care sunt prezentate cazurile a trei români ajunşi în Marea Britanie.

În urma apariţiei materialului, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, s-a declarat „surprins şi extrem de dezamăgit” de modul în care documentarul surprinde viaţa conaţionalilor noştri care au plecat în marea Britanie. Doar prezentarea aspectelor negative este incorecta şi discriminatorie, a spus Jinga.

Cookies