MITING al poştaşilor, la Guvern. 3.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei UPDATE

de:
07 mai 2016
0 afișări
MITING al poştaşilor, la Guvern. 3.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei UPDATE

Protestul din Piaţa Victoriei al lucrătorilor poştali s-a încheiat după două ore, dar angajaţii companiei Poşta Română ameninţă că vor opri lucrul şi vor intra în grevă generală dacă cererile lor, legate în principal de salarii şi de condiţiile de muncă, nu vor fi soluţionate aşa cum li s-a promis la negocierile care au avut loc la Ministerul Comunicaţiilor.

Cei aproximativ 3.000 de angajaţi ai companiei Poşta Română care au venit din toată ţara la mitingul din Piaţa Victoriei au scandat, în cele două ore de protest, „Hoţii”, „Demisia” „Grevă” şi „Lăsăm lucrul”, scrie news.ro.

„Trebuie să ne unim cu toţii, indiferent de confederaţie, pentru că altfel ăştia (guvernanţii – n.r.) fac numai ce vor. Prima revendicare este majorarea de salarii, dar conducerea v-a transmis să mai aveţi şi voi puţină răbdare. Am mai cerut să se plăteasca amenzile pentru şoferii care parchează neregulamentar, pentru că nu au unde şi nici nu au ce face, că ei sunt în timpul serviciului şi trebuie să îşi facă treaba”, le-a spus preşedintele SLPR, Matei Brătianu, protestatarilor.

Liderul sindical a mai spus că a cerut conducerii companiei să înceapă să introducă la conducere criterii de performanţă, abia după aceea şi în rândul lucrătorilor poştali, în condiţiile în care angajaţii sunt acuzaţi că se opun criteriilor de performanţă.

„Directorul adjunct Rareş Stanciu mi-a transmis aseară că suntem în campanie electorală. Ca să ştiţi şi voi şi să spuneti şi colegilor, nu avem în ce campanie să fim pentru că alegerile SLPR au fost anul trecut, iar campanie politică, nici atât. I-am explicat că este campanie socială”, a mai spus Brătianu.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, organizaţie sindicală cu peste 20.000 de membri.

Principalele revendicări vizează creşterea salariilor, asigurarea condiţiilor de muncă decente, acordarea efectivă a concediilor de odihnă, compensarea de către stat a cheltuielilor efectuate de Poşta Română pentru furnizarea serviciului universal, obligaţie impusă Poştei prin decizia ANCOM şi anularea datoriilor Poştei Române, provenite din amenzile aplicate de Consiliul Concurenţei.

O altă revendicare a lucrătorilor poştali este încetarea impunerii, de către conducerea Companiei Naţionale Poşta Română, a efectuării de muncă neplătită, efectuată la ordin de către factori poştali, agenţi, mânuitori de valori, şoferi, oficiante, diriginţi.

Cookies