PROTEST al poliţiştilor la Guvern: „Aţi luat de la agenţi şi aţi dat la Chestorii doctori!”

de:
08 iun. 2016
0 Afișari
PROTEST al poliţiştilor la Guvern:

Mitingul poliţiştilor a fost unul foarte scurt, deoarece Primăria nu a autorizat protestul „sub pretextul” că a fost notificat prea din scurt.

În consecinţă, poliţiştii s-au risipit după circa 20 de minute, scandând la final „Hoţii, Hoţii” către clădirea Guvernului. În timpul protestului, oamenii legii au afişat pancarte cu mesaje precum „Aţi luat de la agenţi şi aţi dat la Chestorii doctori!”, „Poliţiştii muncesc, chestorii doctori se lăfăiesc!”, relatează epochtimes-romania.com.

Potrivit liderului Pro Lex, Vasile Lincu, principala nemulţumire a poliţiştilor este legată de faptul că Guvernul promisese o creşterea salarială de circa 20% şi peste noapte au redus-o la 10%, „în urma unor jocuri de culise făcute de chestorii doctori.”

Vineri am fost informaţi că luni va fi o şedinţă de guvern în care se va discuta noul proiect. Am aflat cu stupoare că în loc de cei 20% au rămas 10% pentru că au introdus sporul de 15% pentru doctorii din sistemul de ordine publică şi apărare. Acest lucru este de neacceptat!”, a declarat Lincu.

Potrivit lui Lincu, în sistemul de apărare există anumite inechităţi salariale, respectiv salariul de merit, sporul pentru studii superioare, sporul pentru fidelitate şi sporul de doctorat pe care îl primesc doar unii dintre angajaţi, în timp ce restul nu.

Sunt oameni care au prins aceste drepturi la momentul modificării legii, iar ceilalţi, deşi ar fi îndeplinit aceste condiţii şi muncesc în aceleaşi condiţii, nu primesc aceste drepturi.”, a declarat Vasile Lincu, lider Pro Lex.

Cookies