UPDATE 1.000 de angajaţi ai Romsilva au protestat în faţa Guvernului. Negocieri la Palatul Victoria

de:
24 feb. 2016
2 Afișari
UPDATE 1.000 de angajaţi ai Romsilva au protestat în faţa Guvernului. Negocieri la Palatul Victoria

Reprezentanţii din industria lemnului au organizat,  miercuri, 24 februarie 2016, un nou protest în Piaţa Victoriei. Traficul auto nu a fost restricţionat în zonă, au anunţat poliţiştii rutieri.

Peste 3.500 de reprezentanţi din industria lemnului au protestat, şi la sfârşitul lunii ianuarie, în Piaţa Victoriei, ei susţinând atunci că Romsilva a crescut cu 300 la sută preţul minim de pornire la licitaţiile de vânzare a masei lemnoase.

„Vrem ca preţurile să revină la o normalitate, la cele care erau la finalul anului trecut, acum din cauza deciziei Romsilva de a creşte cu 300 la sută preţul minim de pornire la licitaţii, practic activitatea noastră este blocată” a declarat atunci Ciprian Muscă, preşedintele Asociaţiei Forestierilor din Bucovina.

Acesta susţină că probeleme sunt şi cu contractel- cadru dintre agenţii care prelucrează masa lemnoasă şi Romsilva. „Vrem un contract de vânzare care să reprezinte un parteneriat, nu să fie unul doar cu obligaţii şi sancţiuni pentru cumpărătorii de masă lemnoasă” a mai spus Muscă.

Cookies