Protest al locuitorilor Sectorului 1. Au aruncat saci de gunoi pe treptele Primăriei conduse de Clotilde Armand

06 iun. 2021
348 Afișari
Protest al locuitorilor Sectorului 1. Au aruncat saci de gunoi pe treptele Primăriei conduse de Clotilde Armand

Locuitorii Sectorului 1 au adus saci de gunoi pe treptele Primăriei conduse de Clotilde Armand, în semn de protest.

Saci de gunoi pe treptele Primăriei conduse de Clotilde Armand

Bucureștenii sunt revoltați în legătură cu situația gunoiului care nu a mai fost ridicat de aproape o săptămână în Sectorul 1. Astfel, mai mulți oameni au venit să arunce saci plini de gunoaie pe treptele Primăriei.

Locuitorii Sectorului 1 vor să transmită un mesaj către primarul Clotilde Armand, asupra modului în care a gestionat conflictul cu operatorul de salubritate. Tot ei spun că nu mai pot sta în asemenea condiții.

Oamenii au declarat că locul din fața sediului Primăriei Sectorului 1 este singurul în care gunoiul se ridică constant, în ciuda acestei probleme cu firma de salubritate. Aparent, doar aici coșurile de gunoi sunt golite constant, așa că oamenii au venit și ei să-și aducă gunoiul, sperând ca cineva să-l ridice, potrivit Antena3.

Romprest reîncepe ridicare gunoiului din Sectorul 1

Amintim că, Romprest a anunțat sâmbătă seara că reîncepe ridicarea gunoiului abandonat de aproape o săptămână pe străzile Sectorului 1 din Capitală. Operatorul de salubritate a declarat că trei firme de salubritate și-au pus la dispoziție stațiile lor de sortare, dar în limita capacității. În același timp, Clotilde Armand a anunțat că va depune plângeri penale împotriva Romprest pentru șantaj.

Romprest spune că o să mobilizeze imediat resursele pentru a începe colectarea deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate i-a fost interzis.

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Tot sâmbătă seara, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că va depune plângere penală împotriva Romprest.

„Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare și administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitatea să fie ridicată licența acestui operator”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Cookies