ARHIVA B365

PROTEST al angajaţilor RATB: „Casierele nu au unde să îşi facă nevoile fiziologice”

Aproximativ 30 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) s-au adunat, vineri, în faţa Autobazei Militari,, pentur a protesta.

„Suntem nemulţumiţi de activitatea legată de traseu. Nu mai sunt bani pentru întreţinere, pentru şoferii care vor să lucreze suplimentar. O grămadă de şoferi de pe maşinile noastre pleacă să muncească în străinătate, numai în Autobaza Militari avem lipsă de personal de 40 de şoferi. Casierele lucrează pe 900 – 1.000 de lei şi nu au unde să îşi facă nevoile fiziologice. Îşi fac nevoile în pungi sau în coşuri de gunoi. S-au îmbolnăvit femeile din cauza condiţiilor de muncă”, a spus Ion Usturoi, reprezentant al Federaţiei Sindicatelor 2014, citat de Mediafax.

Reprezentanţii RATB au confirmat, potrivit sursei citate, că angajaţii Regiei care vând titluri de călători în tonetele special amenajate nu au unde să îşi facă necesităţile fiziologice. „Este adevărat, aceste tonete nu sunt prevăzute cu toalete, însă există un program de lucru care să le permită angajaţilor să plece în timpul programului pentru a-şi rezolva aceste probleme”, a spus Constantin Tobescu, reprezentantul RATB.

De asemenea, cei aproximativ 30 de salariaţi RATB care au participat la manifestaţia organizată vineri susţin că printre cele mai mari probleme pe care le are Regia se numără lipsa pieselor necesare reparaţiilor maşinilor. „Avem un autobuz care a luat foc în traseu, pentru ei (n.r. – conducerea RATB) este ceva normal. Unele autobuze au probleme cu frânele, aceste defecţiuni tehnice apar şi pe bord”, adaugă Ivan Florian, preşedintele Sindicatului Transportatorilor APT din RATB, organizatorul protestului.

Un alt motiv de nemulţumire pentru sindicalişti este numărul insuficient de mijloace de transport în comun care circulă pe străzile oraşului. Sute de autobuze sunt stricate şi pentru că nu sunt bani necesari reparaţiilor acestea sunt lăsate în depou săptămâni întregi, declară sindicaliştii RATB.

Până acum, circa 400 de şoferi au plecat să muncească în străinătate din cauza condiţiilor precare de muncă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button