Protest al angajaților din Poliție, miercuri, în București. Unde vor protesta și care sunt principalele revendicări ale acestora

02 feb. 2022
211 Afișari
Protest al angajaților din Poliție, miercuri, în București. Unde vor protesta și care sunt principalele revendicări ale acestora
Protest al angajaților din Poliție, miercuri, în București. Unde vor protesta și care sunt principalele revendicări ale acestora | Sursă foto: Facebook-snppc.ro

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a anunțat că astăzi, 2 februarie, va avea loc un protest al angajaților din Poliție, în Piața Victoriei.

Protest al angajaților din Poliție

Angajații din poliție și din penitenciare vor protesta astăzi în fața sediului Guvernului. Aceștia doresc să li-se acorde drepturile cuvenite, iar pe lângă asta doresc o eficientizare a serviciului polițienesc. Manifestările acestora vor începe la ora 10:30. La aceste proteste se vor alătura și sindicatele din domeniul Ordinii Publice și Securității Naționale. Se preconizează că la acest protest vor participa mii de persoane.

Traficul va fi restricționat astăzi intre orele 10:00 și 15:00 conform celor transmise de Brigada Rutieră București. Astfel că în intervalul menționat traficul va fi îngreunat în zonele Piața Victorie – Bulevardul Lascăr Catargiu – Bulevardul Gheorghe Magheru-dreapta – strada Demetru Ion Dobrescu – Piața Revoluției numărul 1A – Parc Izvor. Participanții la protest vor merge pe banda I de circulație, care va fi complet restricționată, pentru a ajunge de la sediul Guvernului, către sediul MAI.

Care sunt revendicările acestora

Reprezentanții Federației Sindicale Din Administrația Naționala a Penitenciarelor au transmis că polițiștii, angajații penitenciarelor și armata doresc ca legile să fie respectată așa cum au fost adoptate în Parlament. Aceștia le cer politicienilor să respecte deciziile pe care le-au luat și să elimine arbitrariul și discriminarea atunci când vine vorba de legea salarizării și cea a pensiilor militare.

Principalele revendicări:

  • Aplicarea integrală a Legii-cadru a salarizării numărul 153/2017 în ceea ce privește anexele care fac referire la polițiști, militari și personalul contractual.
  • Indexarea pensiilor militare de stat, cu rata de inflație, conform legii, atât pentru anul 2020 cât și pentru anul 2019.
  • Asigurare asistenței medicale de calitate.
  • Majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, în cuantumul maxim prevăzut de lege.
  • Diminuare deficitului de personal polițienesc.
  • Dotarea logistică a polițiștilor, cu mijloace de mobilitate și cu echipamente de intervenție și protecție fizică.
  • Eficientizarea dialogului cu Guvernul și cu MAI, în ceea ce privește drepturile și interesele polițiștilor sau ale personalului contractual.

 

Cookies