Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov a dat 38 de amenzi în valoare de 127.000 de lei. Ce au descoperit inspectorii ANPC

27 mart. 2021
172 Afișari
Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov a dat 38 de amenzi în valoare de 127.000 de lei. Ce au descoperit inspectorii ANPC

Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov a dat 38 de amenzi în valoare de 127.000 de lei în urma unor acțiuni de control efectuate la unităţi de alimentaţie publică.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au dat 38 de sancţiuni, în valoare totală de 127.000 de lei, în urma unor controale făcute la unităţi de alimentaţie publică. Printre neregulile găsite au fost folosirea de produse expirate, frigidere şi veselă neigienizate, păstrarea alimentelor în recipiente PET.

În două cazuri, a fost chemată şi Poliţia întrucât în acele localuri se servea mâncare şi în spaţii închise.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorior (CRPCR) Bucureşti – Ilfov a făcut, vineri, 24 de acţiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, mai ales în contextul pandemic de Covid-19.

În urma verificărilor, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 12 avertismente şi 26 de amenzi, în valoare de 127.000 de lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 365 de kilograme de produse alimentare, în valoare de aproximativ 23.000 de lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru doi dintre operatorii economici controlaţi.

Cele mai importante abateri constatate au fost: folosirea de produse şi proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor (materii prime cu data limită de consum depăşită, materii prime fără elemente de identificare, frigidere şi veselă neigienizate, lipsa panoului de protecţie la casa de marcat, nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare a produselor, prezenţa la comercializare a unor preparate culinare finite (supe) păstrate în sticle tip PET, utilizarea unor elemente de instrumentar pentru bucatărie degradat) şi deficienţe de informare către consumator (lipsa informării cu privire la ingredientele cu potenţial alergen, la raft, lipsa informării cu privire la faptul ca preparatele provin din produse decongelate, lipsa afişării date limită de consum).

Cookies