Prostituatele din Spania, obligate să poarte veste reflectorizante

de:
26 oct. 2010
1 Afișari
Prostituatele din Spania, obligate să poarte veste reflectorizante

Potrivit noilor legi de circulaţie în vigoare, prostituatele de pe autostrada din afara oraşului Els Alamus din Catalunia pot fi sancţionate cu amenzi de până la 40 de euro dacă nu se conformează acestor prevederi legale.

Autorităţile spun că nu le vizează pe prostituate din pricina meseriei pe care o practică ci pentru că deplasarea lor nesemnalizată pe marginea şoselei reprezintă un pericol la adresa şoferilor, scrie The Telegraph.

Prostituatele care fac trotuarul încalcă o lege din 2004 care stipulează că pietonii care circulă pe autostrăzile majore şi pe şoselele de centură sunt obligaţi să poarte îmbrăcăminte care să-i facă vizibili. Potrivit poliţiştilor, în ultimele două luni, prostituatele din regiune au fost arestate doar pentru două motive: pentru că nu purtau vesta reflectorizantă şi pentru că reprezentau un pericol pe şosea.

Aceste acţiuni vin în contextul unei hotărâri a Consiliului Local din Els Alamus care caută să interzică prostituatelor să-şi ofere trupul în spaţiile urbane.

În Spania, unde prostituţia nu e ilegală, dar proxenetismul, da, aproape 300.000 de femei lucrează ca prostituate. Potrivit unui sondaj recent, fiecare bărbat spaniol din patru recunoaşte că a plătit pentru sex.

Cookies