ARHIVA B365

Cele mai șocante cazuri anchetate de Poliția Capitalei – Prostituție cu minori, în București

La vârsta la care abia și-a luat buletinul, racolată și obligată să facă sex pe bani

O minoră de 14 ani a fost racolată de pe stradă, sechestrată și obligată să se prostitueze într-un apartament dintr-un cartier mai rău famat al Capitalei.

Comisarul-șef ne-a povestit că a fost unul dintre cele mai dificile cazuri, pentru că era foarte greu de probat că fata respectivă era obligată să întrețină relații sexuale contra cost. În primul rând, era foarte dificil să fie identificați martori. Nimeni nu nu voia să recunoască faptul că a întreținut relații sexuale cu o minoră.

Polițiștii au ajuns în situația în care știau că se comit infracțiuni grave în acel apartament, dar nu puteau interveni legal pentru a lua măsuri din cauza lipsei probelor. Înainte de a primi permisiunea de face o percheziție, ei ar fi trebuit să obțină probe care să indice faptul că în acea locuință se practică prostituția cu o minoră și să le arate unui procuror. Până la urmă, cu anevoință, ei au reușit să obțină sprijinul unui procuror. S-a făcut o acțiune, infractorii au fost arestați și a fost realizat un dosar penal de urgență, iar minora a fost eliberată din sclavia sexuală.

Fata, deși era minoră, a fost citată la toate termenele de judecată. Se întâlnea cu agresorii ei, retrăia toate momentele care cumplite pentru ea. 

Marius Negrescu ne-a povestit că, ulterior, într-un caz similiar, polițiștii au încercat să schimbe tactica de anchetă și următoarele minore au fost audiate o singură dată și înregistrate video. Caseta a fost pusă la dispoziția instanței de judecată, iar fata nu a trebuit să mai retrăiască o perioadă dureroasă din viața ei. 

Minore din provincie veneau în București și se prostituau… cu știrea părinților

Un alt caz anchetat de polițiști a fost al unor prostituate minore, în vârstă de 17 ani, care au venit din provincie în București și au apelat de bună voie la proxeneți pentru a practica prostituția.

Poliția a intervenit, proxeneții au fost arestați și fetele eliberate. Apoi minorele au fost predate de polițiști părinților. Polițiștii bucureșteni au anunțat și Direcțiile pentru Protecția Copilului din zona respectivă.

Spre surprinderea polițiștilor, la câteva zile după întreaga acțiune, minorele erau înapoi în București și practicau aceleași servicii: găsiseră alți proxeneți și se prostituau. Asta după ce polițiștii i-au pus pe părinții fetelor în gardă, anunțându-i cu ce se ocupă fetele lor.

Doi băieți de 12 ani, care dorm în canalele de pe lângă Gara de Nord, abuzați de turiști nemți

Gara de Nord este cel mai „fierbinte” punct al prostuției din București. În apropierea gării se adună atât fetele care prestează plăcerea contra cost, dar și băieți care practică prostituția.

Însă cel mai grav este că aceștia sunt, de multe ori, minori. Poliția Capitalei a anchetat un caz în care doi băieți de 12 ani prestau servicii sexuale în apropiere gării. Cei doi erau copii ai străzii și dormeau prin canale.

Câțiva cetățeni nemți au întreținut relații sexuale cu băieții. Cazul a fost descoperit de poliție. Nemții au fost acuzați de pedofilie și arestați.

Poliția Capitalei a anunțat Direcția Protecție Socială Sector 5, iar reprezentantele direcției au venit pentru a-i lua pe băieţi la centru. Minorii, care până atunci s-au arătat cooperanți, când le-au văzut pe femeile de la protecția socială, au încercat să fugă, țipau și ar fi făcut orice pentru a nu se duce la centru. Viața din canal li se părea mai bună decât cea de la centru. Polițiștii nu au putut găsi o explicație pentru care copii nu au vrut un mediu mai bun, unde li se oferau condiții și preferau să fie homeleși. ”Când îi auzeam cum fac, cum plângeau, sincer, nu știam: facem dreptate sau nu?”, povestește Marius Negrescu.

Multe dintre fetele minore care practică prostituția au fost sechestrate și obligate să întrețină relații sexuale. Au fost cazuri în care proxeneții colindau străzile Capitalei în mașini și răpeau fetele.  Pentru a-și diminua din răspunderea penală, le traficau altor proxeneți. Astfel, fetele ajungeau să se prostitueze la a 10 grupare de proxeneți. ”E un aspect important să aveți grijă cu cine vorbiți, pentru că aceste lucruri încă se întâmplă”, sfătuiește Marius Negrescu.

Minorele care aleg această ”carieră” de bună voie provin din medii în care au fost abuzate, fizic sau emoțional. Așa că ele pleacă din familiile unde trăiesc o copilărie grea, de cele mai multe ori sărace, și aleg să practice prostituția. Ele ajung în București, n-au unde să stea și apelează la proxeneți. Aceștia le asigură un acoperiș și ceva de mâncare, le dau 20% din câștig, iar ele sunt mulțumite. 

Comisarul-șef Marius Negrescu are și specializare ca psihoterapeut, așa că a încercat să găsească motivația pentru care tinerele ajung să se prostitueze. Unele dintre motivele indentificate sunt:

– condiția socială care nu le permite să câștige bani din practicarea altor profesii

– mediul familial în care au trăit

– mirajele marilor orașe

– câștiguri ușoare. Din momentul în această lume, au văzut că pot câștiga repede bani, nu se mai gândesc să facă altceva. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button