Prostie pe steroizi sau lovitură de stat. Adică balamucul cu moțiunea cu PNL vs PNL vs USR PLUS vs AUR, hop și PSD

09 sept. 2021
1181 Afișari
Prostie pe steroizi sau lovitură de stat. Adică balamucul cu moțiunea cu PNL vs PNL vs USR PLUS vs AUR, hop și PSD
Eu vreau să o cer pe Maia Sandu de nevastă. Eu fiind în NATO. Ea nu. Să vedem atunci.

"Toți suntem proști. Dar mai proști ca oamenii inteligenți, mai rar.”- Andrei Pleșu

În România am decretat demult cum că e război. Război româno-român. România trăiește în canibalism politic feroce. Nu există proiecte naționale decât în campaniile electorale. Toată lumea se bate cu toată lumea. Oameni și instituții. Cetățeanul a devenit ceva care trebuie fentat cu discursuri ale urii împotriva celorlalți.

Nu e bine să… (o listă)

Există un discurs public în care nu e bine să fii văzut cu ceilalți. Ideologia vestificării are și diriginți unde românii se plâng de ceilalți și de unde se primesc îndrumări și se notează pe șervețele presemnate. Nu e bine să te aliezi cu cei răi. Nu e bine să vorbești cu PSDeul. PSD a distrus țara. Nu e bine să vorbești cu AUR. Este extremist pentru că este naționalist.  Rău este și USR PLUS pentru că sunt sexo-marxiști. UDMR este rău că are obiective comune cu Budapesta. Bun este doar cel care are verde de la șefii noștri strategici cărora le-am subcontractat politică externă, servicii secrete și obiective economice. Iar ultimii sunt cei pe care-i păstorește președintele. Doar ei au certificat verde „de-afară”. Singurul reper al principalului partid de guvernământ este străinătatea. Nu cetățeanul român

Și cum pandemia a stârnit de pe vremea lui Orban gustul „măsurilor obligatorii” și al etatismului în expansiune, președintele sfătuit mai degrabă de generali bine conectați la adevăratele „interese ale țării”, a mizat pe agentul bancar Cîțu, despre care fostul lui șef, Mișu Negrițoiu, spunea că este „un mic satrap”. Cîțu este cel mai impopular premier din ultimii 30 de ani, de care întreaga conducere PNL s-a îndrăgostit iremediabil și pe care-l vrea șef la partidul Brătienilor. Că minte prost, vorbește prost și este antipatic în tot ce mimează el ca premier, nu mai contează. „Programul actual (PNDL) este mai bun decât cel de pe vremea domnului Cioloș. Este total diferit. Atunci erau tot felul de lucruri prinse în el, grădinițe, scoli. Acum este vorba doar de canalizare, apa, drumuri.” „Nu mai bag bani in Educație și Cercetare dacă ele nu aduc rezultate”. „Vor fi sancțiuni dacă Parlamentul este convocat ilegal”

Este prost, dar este prostul nostru și al președintelui

În cei șapte ani de președinție ai lui KWJ au fost șapte premieri, toți unul și unul. Grindeanu, Tudose, Fifor (interimar, ok), Dăncilă, Orban 1, Orban 2, Cîțu – sunt. șapte (sic!) mostre de incompetență. Prostul este profilul psihografic al câștigătorului. Idiocrația a înlocuit democrația. Sluga este idealul românesc al serviciului public. 

„Un om care nu pricepe e un om manipulabil. Prostul îi prostește și pe alții. A nu fi prost înseamnă să ai prezență de spirit. Prostul are o absență de spirit și, prin asta, el este un risc pentru comunitatea în care trăiește. E foarte grav când prostia ajunge să fie indusă, să fie strecurată în masă”, mai spunea Andrei Pleșu în discursul său public din 2015 despre proști.

Hai să vedem cum reușește prostia să dea și lovituri de stat

Președintele KWJ s-a supărat în textul de mai jos pe asocierea „etică” nefirească dintre USR PLUS și AUR pentru a-l da jos pe agentul bancar 004, Câțu Florin

Am să vă spun de ce politica domnului președinte și însuși domnul președinte denotă prostie explozivă pe steroizi.

Eu cred că avem următoarea situație în galantarul societal românesc:

Reformă nu. Conflicte Constituționale și guvernamentale gârlă. Abuzuri guvernamentale. Îndatorare fără precedent. Cultura subfinantata cu nesimțire. Patrimoniul praf. Cele mai mari amenzi în pandemie. Cel mai mic procent de vaccinați. Justiție blocată. Nemulțumirile populației mari. Preț energie la cer. Pace socială ioc. Ordine morală praf. Corupție neanchetată kklaw. Cele mai puține medalii. Nici un proiect național. România Educată, rapoarte pe hârtie, ministru apărător de plagiatori. Criză politică pentru un take over de partid, ambiția “cooperativei” de la vârful partidului și al statului

PNL ca PSD, plus ceva

#Politic. PNL se comportă fix ca PSD, dar mai cu ștaif și cu 30 de miliarde de la UE pe masa lui Ghinea. Greu de înghițit. PNL politizează tot ce poate clientelar. PNL se autodistruge prin take overul „Cîțu-agent bancar, șef la partid”. PNL prin Cîțu îil dă afară pe O. Bjoza (șeful deținuților politici) din guvern după o intrigă sinistră în urechea lui Iohannis. PNL îl dă afară pe prințul PLUS, V. Voiculescu, din fruntea Ministerului Sănătății și apoi îl dă afară pe ministrul Justiției pentru un șmen cu bani pentru cadrele partidului. Cîțu declară public că nu-l interesează Cultura, Educația și Cercetarea. Cîțu minte în fiecare zi despre băutura la volan, droguri, afaceri de familie, despre Orban, despre ministrul pesedist la finanțe, despre programul Anghel Saligny, avizat ilegal prin demiterea unui ministru. Cîțu amenință cu organele de anchetă pe cel care a dat documentul la presă. Cîțu amenință Parlamentul. Cîțu sună la Brxll să-i pârască pe USR PLUS. Cîțu sună la Ambasada partenerului strategic să pârască pe USR PLUS.

Prostie pe steroizi sau lovitură de stat. Adică balamucul cu moțiunea cu PNL vs PNL vs USR PLUS vs AUR, hop și PSD

Prostie pe steroizi sau lovitură de stat. Adică balamucul cu moțiunea cu PNL vs PNL vs USR PLUS vs AUR, hop și PSD

Și, Tu, Iohannis, vorbești despre „un afront adus românilor” pentru că există mai multe partide care vor să-l dea jos pe Bonnie&Clyde al guvernului!? 

Și asta în timp ce Opoziția mimează opoziția, ținând cu dușmanul tradițional, dar mai tradițional decât cel mai dușman, USR PLUS.. 

Cum a zis mai demultișor președintele: „Am decis să dau PSD încă o șansă”. Vom avea o guvernare cu ajutorul Peee Seee Deee. Și o țară praf în toate statisticile.

Nota B386.ro: Urmăriți-l pe Liviu pentru alte analize, păreri, povestiri. Neapărat 😉 

 

Cookies