ARHIVA B365

ProSport publică miercuri dovada că Ponta a minţit în privinţa implicării în proiectul Forza Rossa

Pe 25 noiembrie 2014, şeful Guvernului scria, într-un schimb de SMS-uri cu jurnaliştii ProSport: „Nu am semnat actele Forza Rossa”.

Investigaţia ProSport, în cazul Forza Rossa, a început în octombrie 2014, după ce media britanică a scris despre fostul fotbalist de la Steaua din 1988, Constantin Cojocar, devenit director la echipa de Formula 1, Caterham, la câteva zile după ce lucrase ca „îngrijitor” în fabrica echipei din Langley. Contactat de ProSport, Cojocar a recunoscut că lucrează pentru germanul de origine română Colin Kolles, fost director la 5 echipe de F1 şi un apropiat al lui Bernie Ecclestone. Kolles consilia o firmă misterioasă, cu acţionari necunoscuţi, care a cumpărat Caterham în iulie 2014, dar în acelaşi timp urma să fie director la Forza Rossa, echipa românească de F1 a cărei înfiinţare era coordonată de fostul membru PSD, afaceristul Ion Bazac.

Potrivit mărturiilor strânse de jurnaliştii ProSport, Forza Rossa urma să intre în Formula 1 pe scheletul lui Caterham, o manevră misterioasă făcută prin firme fantomatice. Ce rol avea premierul Ponta în tot acest proiect? „Niciunul”, au spus oamenii de comunicare angajaţi de Forza Rossa Holding, o companie cu sediul în Nicosia , Cipru.

„Ponta e omul din spate”, susţineau, însă, surse importante pentru ProSport.

În următoarele zile, ProSport va scrie despre culisele întortocheate ale unei afaceri în care sunt implicaţi politicieni de top şi afacerişti controversaţi, care au creat o reţea complicată de firme cu scopul obţinerii de profit, din participarea în Formula 1.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button