Propunerile Primăriei Sectorului 4 pentru fluidizarea traficului la P-ța Sudului NU AU FOST APROBATE

de:
04 mart. 2016
0 Afișari
Propunerile Primăriei Sectorului 4 pentru fluidizarea traficului la P-ța Sudului NU AU FOST APROBATE

În urmă cu câteva zile, Primăria Sectorului 4 a propus Primăriei Capitalei introducerea a două rute alternative pentru fluidizarea traficului în zona Pieței Sudului, unde se desfășoară lucrările la pasaj. 

Propunerile au fost supuse aprobării Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Capitalei însă nu s-a putut lua nicio decizie în acest caz.

„Din cauză ca nu au fost prezentate de către solicitant nici un fel de date de trafic, existent si estimat, Comisia nu a putut formula un punct de vedere pentru a lua o decizie fundamentată. Totodată, s-a solicitat Primăriei sectorului 4, în calitate de administrator al străzii Cărăruia, să clarifice situația juridică a unui segment din acesta stradă, aflat în proprietate particulară și care, ca urmare, nu poate avea statut de drum public”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei. 

Ce a propus Sectorul 4

Poliția Locală a Sectorului 4, instituție subordonată primăriei de sector, a propus Comisiei Tehnice de Circulație doua variante de rute alternative pentru preluarea parțială a traficului pe direcția nord-sud din Piața Sudului:

1. Redeschiderea, in zilele de lucru, a aleii care trece prin Parcul Tineretului (care fusese închisă pe motive de siguranță tot la solicitarea Politiei Locale a Sectorului 4), în sens unic spre Sala Polivalentă, cu continuarea in dublu sens pe strada Piscului, până la intersecția cu bd. Tineretului, pentru circulația spre centru.

2. Deschiderea străzii Cararuia, in sens unic spre strada Martisor (și dublu sens parțial in zona de case), pentru circulatia spre periferie.

„Din punct de vedere al reglementarii de circulatie propuse, Comisia Tehnica de Circulatie a formulat urmatoarele observații: redeschiderea de luni pana vineri a aleii care trece prin Parcul Tineretului, creează confuzie pentru conducătorii auto care folosesc același traseu și în weekend; De asemenea, reglementarea doar a unei porțiuni de stradă in sens unic, continuând cu dublu sens pe cealaltă porțiune, creează premisele producerii de accidente rutiere, și totodată, scade capacitatea de circulație, fapt care nu ajută la decongestionarea traficului pe Calea Văcărești”, precizează reprezentanții municipalității într-un răspuns transmis B365.ro. 

Citește și Noi restricții de trafic la Pasajul de la Piața Sudului, începând de sâmbătă. STADIUL PROIECTULUI

Cookies