Propuneri CNSU pentru București: magazine închise la 16:00, circulația restricțonată după 20:00. Comitetul convocat joi

24 mart. 2021
511 afișări
Propuneri CNSU pentru București: magazine închise la 16:00, circulația restricțonată după 20:00. Comitetul convocat joi

Discuțiile privind noi restricții la nivel național pentru a ține sub control valul trei al pandemiei de COVID-19, continuă. Potrivit unor surse, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să fie convocat joi.

Propuneri CNSU pentru București: magazine închise la 16:00, circulația restricțonată după 20:00

Potrivit propunerilor discutate până la acest moment, va exista o diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Printre propuneri se numără: magazinele să fie închise la ora 16:00, iar circulația să fie restricționată de la ora 20:00 pentru weekend. Măsurile stabilite deja pentru celelalte zile ale săptămânii, rămân neschimbate.

Miercuri vor avea loc discuții și pentru alte propuneri.

În același timp, acolo unde rata de incidență este crescută – se discută încă dacă să se ia în calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie – vor fi restricții naționale.

Raed Arafat anunță restricții suplimentare în București

Raed Arafat anunţă restricții suplimentare în București și spune că în cursul acestei săptămâni urmează ca acestea să fie aprobate.

Șeful DSU a vorbit, la Digi24, inclusiv despre o carantină prelungită pe timp de noapte, despre care spune că este o măsură care poate să reducă contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului Sars-Cov-2. Secretarul de stat din MAI spune că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte ţări.

„Da. În anumite momente şi poate pentru a reduce activităţile neesenţiale, da. Vedem ţări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franţa, de la 21 în alte ţări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, a declarat Raed Arafat pentru sursa citată.

Totodată, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de week-end.

„Astea sunt discuţii pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi şi să nu ieşi deloc nu cred că aşa ceva va fi , dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activităţi vor fi reduse. Să te duci în oraş, să te plimbi departe de acasă după o anunnmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuţie la nivelul Comitetului tehnico-ştiinţific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, a adăugat Arafat.

Cookies