Propunere: Scuarul de la girafă din fața Muzeului Antipa să poarte numele Mihai Șora. Zeci de bucureșteni au aprins acolo lumânări în memoria sa

27 feb. 2023
778 Afișari
Propunere: Scuarul de la girafă din fața Muzeului Antipa să poarte numele Mihai Șora. Zeci de bucureșteni au aprins acolo lumânări în memoria sa
Propunere: Scuarul de la girafă din fața Muzeului Antipa să poarte numele Mihai Șora. Zeci de bucureșteni au aprins acolo lumânări în memoria sa. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Profesorul Cristian Preda propune ca scuarul de la girafă din fața Muzeului Antipa să fie denumit după eseistul și filosoful Mihai Șora. Acest lucru a fost propus pentru a omagia participarea filosofului la mitingurile pro-justiție din anii 2017 și 2018.

Cristian Preda propune ca scuarul de la girafă din fața Muzeului Antipa să fie numit după Mihai Șora

Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, propune ca scuarul din fața Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” să fie numit după filosoful Mihai Șora. Această propunere vine în semn de recunoaștere pentru activitatea civică a filosofului:

Propun ca scuarul din fața Muzeului Antipa să fie denumit Mihai Șora. Primarul Capitalei ar putea oare hotărî acest lucru în următoarele zile? Bucureștenii ar omagia astfel memoria filosofului, a spus acesta pe pagina sa de Facebook.

Mihai Șora, în ciuda vârstei înaintate, a participat constant la mitingurile organizate în anii 2017 și 2018 la care cei care protestau aveau ca punct de întâlnire scuarul de lângă girafa din Piața Victoriei.

După anunțul făcut legat de moartea acestuia, zeci de bucureșteni s-au dus în fața Muzeului Antipa pentru a aprinde lumânări și candele la girafă, transmite G4Media.

Mihai Șora a murit. Doliu la Girafă
Bucureștenii aprind lumânări pentru Mihai Șora, în Bucuresti, la Girafă | Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Acesta a murit la vârsta de 106 ani, sâmbătă noapte. Anunțul a fost făcut de soția sa pe pagina de Facebook.

Filosoful și eseistul Mihai Șora s-a născut pe data de 7 noiembrie 1916, în comuna Ianova, județul Timiș. Tatăl său, Melnetie Șora, era preot ortodox.

Mihai Șora spunea că s-a născut în aceeași zi în care a izbucnit Revoluția din Octombrie din Rusia, dar și cu doi ani înainte de Marea Unire de la Alba Iulia din anul 1918.

Girafa de la Antipa a devenit un simbol al protestelor pentru Mihai Șora

Girafa a devenit un simbol al filosofului Mihai Șora pentru că la girafa din fața Muzeului Antipa s-au întâlnit protestatarii din Piața Victoriei la mitingurile organizate în ultimii ani. În cadrul acestora era prezent și el, anunțându-și în prealabil participarea printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta este unul dintre textele publicate pe Facebook, din data de 1 august 2019, alături de o fotografie reprezentativă:

Dragi prieteni,

vă reamintesc că girafa este singurul mamifer terestru care nu cască; stă treaz și lucid aproape tot timpul (nu doarme mai mult de 2 ore din 24). Peste exact zece zile, ne întâlnim la Girafa noastră.

Mihai Șora. Sursa foto: Facebook - Mihai Șora
Mihai Șora. Sursa foto: Facebook – Mihai Șora

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies