ARHIVA B365

Propunere PNL: Fond Special pentru Copii, creat din bunurile confiscate de la corupţi

„Fiecare discuţie legată de investiţia în viitor, în copii, în şcoală şi sănătate, se loveşte întotdeauna de lipsa de finanţare. Din acest motiv, în calitate de parlamentar şi de membru al Comisiei pentru muncă, dar mai ales în calitate de mamă, propun ca toate sumele, bunurile şi proprietăţile confiscate de la cei care au furat din banul public, să se constituie într-un Fond special pentru Copii, un fond special din care banii să poată fi folosiţi exclusiv pentru a oferi copiilor noştri un sprijin, o siguranţă, un viitor mai bun. Este momentul să aducem înapoi aceste zeci-sute de milioane de euro, însă nu pentru a le vărsa în oala mare şi fără fund a bugetului, de unde riscăm ca toate aceste sume să fie încă odată plimbate cu sacoşa, ci aceşti bani trebuie direcţionaţi special către investiţii în copii, în viitor”, a declarat deputatul Cristina Pocora într-un comunicat de presă, potrivit romaniatv.net.

Aceasta a mai precizat că, în lipsa unor reglementări în ceea ce priveşte activitatea de gestionare a bunurilor sechestrate, acestea se depreciază rapid, chiar pe perioada procedurilor judiciare, pierzându-şi aproape toată valoarea până când ajung să fie scoase la licitaţie

„Exact aceste bunuri, dobândite prin fapte de corupţie şi pe care statul român nu are bani să le întreţină, pot reprezenta colacul de salvare pentru cei mai nevoiaşi copii, pentru soarta unor măsuri de sprijinire a acestora. Tocmai aceste bunuri asupra cărora s-a pus sechestru şi nu pot fi vândute la valoarea estimată, în loc să devină o altă „afacere bună” pentru cineva, pot fi folosite de comunitatea locală în scopuri sociale. Vorbim despre clădiri, autoturisme sau utilaje, ce pot fi utilizate de către administratia locală, care, în cazul imobilelor, le poate transforma foarte bine sedii pentru creşe, grădiniţe, after-school, adăposturi, clinici”, a mai precizat Cristina Pocora.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button