Propunere-șoc pentru Bd. Uranus: să fie mutată Casa Poporului cu 37 de metri

de:
18 feb. 2013
0 Afișari
Propunere-șoc pentru Bd. Uranus: să fie mutată Casa Poporului cu 37 de metri

Diferența este, spun inițiatorii petiției, că Hala Matache este monument istoric, în timp ce Casa Poporului nu este. Între susținătorii ironicei petiții se află și Nicușor Dan. 

Iată mesajul care însoțește petiția: „Proiectul Diametralei Nord-Sud a Primarului Sorin Oprescu se pare ca este pus in dificultate de Casa Poporului. Pentru ca proiectul este schitat din vremurile in care Ceausescu era inca o proiectie a parintilor lui, drumul este prevazut a trece pe unde este acum cladirea. Primarul a dovedid ca nu ii sta nimic in calea soselei, drept pentru care se lupta de mai bine de doi ani sa mute Hala Matache, cladire de patrimoniu. A decis sa o mute „mai in spate cu 37 de m si 20 de cm”. Casa Poporului nici macar nu este o cladire de patrimoniu, deci, ca valoare istorica, este inferioara Halei Matache. Casa Poporului este doar o cladire mai mare. Haideti sa il ajutam pe Sorin Oprescu sa isi serpuiasca mandra sosea pe suprafata. Sa mutam Casa Poporului cu 37 de m si 20 de cm mai in spate.

Proiectul Primăriei Capitalei prevede ca Bd. Uranus să treacă pe sub Casa Poporului, printr-un tunel. Mai multe detalii despre proiectul tunelului puteți citi aici. 

Societatea civilă protestează împotriva dărâmării și reconstruirii Halei Matache, arătând că Bd. Uranus ar putea fi construit pe lângă monumentul istoric, fără vreo influență majoră asupra proiectului. Mai mult, protestatarii arată că zona Halei Matache s-ar putea transforma într-o zonă pietonală. Săptămâna trecută, ONG-urile au protestat în fața Ministerului Culturii, împotriva relocării Hali Matache.

Găsiți aici proiectul alternativ propus de ONG-uri pentru Hala Matache.

Cookies