ARHIVA B365

Propunere: Jurnaliștii din Televiziunea Română nu au voie să facă parte din servicii secrete

Adrian Bucur spune, într-un punct de vedere transmis miercuri agenţiei MEDIAFAX, că salută demersul lui Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), care a anunţat că a solicitat Serviciului Român de Informaţii (SRI) să dispună retragerea ofiţerilor acoperiţi din TVR, scrie mediafax.ro.

Adrian Bucur a spus că va propune Consiliului de Administraţie al TVR modificarea tuturor normelor şi regulamentelor interne ale Televiziunii Române, astfel încât statutul de jurnalist al instituţiei să fie incompatibil cu cel de colaborator sau angajat al vreunui serviciu secret.

„Voi propune colegilor membri ai Consiliului de Administraţie un demers personal inspirat de demersul preşedintelui TVR, Stelian Tănase. Voi propune modificarea Codului de Etică al jurnalistului din televiziunea publică şi a tuturor normelor interne, în sensul în care să existe o prevedere explicită care să interzică orice apartenenţă la serviciile secrete a corpului editorial, în special a jurnaliştilor din TVR, colaboratori sau angajaţi ai serviciilor secrete, multe la număr. Ba chiar mă gândesc la o declaraţie pe propria răspundere pe care să o semneze toţi angajaţii”, a spus Adrian Bucur.

Potrivit lui Adrian Bucur, „se spune că în TVR ar exista 300 de colaboratori sau angajaţi ai serviciilor secrete”, respectiv aproape 10% din numărul total de angajaţi ai Televiziunii Române ar fi în această situaţie. Adrian Bucur a precizat însă că nu există dovezi în acest sens.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button