Propunere: Grădina Episcopiei, vechea grădină interbelică, reamenajată în fața Ateneului, în locul deșertului asfaltic de acum

22 sept. 2022
2699 Afișari
Propunere: Grădina Episcopiei, vechea grădină interbelică, reamenajată în fața Ateneului, în locul deșertului asfaltic de acum

Asociația civică ”Străzi pentru oameni”,  de curând câștigătoare a proiectului de bugetare participativă ”Coroană Verde” de înverzire a Bulevardului Regina Elisabeta, propune acum o altă reamenajare.

De data aceasta, în fața Ateneului Român, acolo unde acum se află o vastă parcare, adesea goală, care face spațiul nepracticabil pentru pietoni.

”Deschidem discuția despre spații pentru comunitate în jurul Apelurilor de Idei organizate de asociație.

Grădina Episcopiei înlocuiește pătura de asfalt cu restaurarea uneia dintre cele mai vechi grădini publice din perioada Bucureștiului anilor 1860-1870. ”, anunță organizația ”Străzi pentru oameni”.

Potrivit activiștilor civici din București, proiectul din fața Ateneului Român își propune să reamintească istoria orașului și să aducă mai mult verde în centrul orașului.

”O altfel de amenajare pentru deșertul de asfalt dintre Palatul Regal și Ateneul Român”, spune ONG-ul în descrierea oferită pe rețeaua socială.

În acest an, în iulie, ONG-ul „Străzi pentru Oameni” a obținut o victorie importantă pentru Capitală. „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!” a câștigat proiectul de bugetare participativă.

Astfel, pe Bulevardul Regina Elisabeta din București vor fi plantați copaci, astfel încât nu se vor mai înregistra peste 70 de grade la soare.

Îți propunem și:

 

Cookies