Propunere de nerefuzat pentru salvarea Parcului Cișmigiu. Asociaţia Peisagiştilor oferă sprijin Primăriei Capitalei pentru această zonă verde lăsată de izbeliște

23 aug. 2021
296 Afișari
Propunere de nerefuzat pentru salvarea Parcului Cișmigiu. Asociaţia Peisagiştilor oferă sprijin Primăriei Capitalei pentru această zonă verde lăsată de izbeliște
Propunere de nerefuzat pentru salvarea Parcului Cișmigiu. Asociaţia Peisagiştilor oferă sprijin Primăriei Capitalei pentru această zonă verde lăsată de izbeliște sursa foto: ASop

Recent a fost trimisă o propunere de nerefuzat pentru salvarea Parcului Cișmigiu, una dintre zonele verzi cele mai cunoscute și mai vechi din Capitală, aflată chiar în fața PMB. Asociaţia Peisagiştilor din România a anunțat recent că a deschis un demers prin care oferă sprijin Primăriei Capitalei pentru salvarea parcului, aflat în prezent într-o stare serioasă de degradare. Mai mult, și Clotilde Armand a vrut parcul sub aripa sa pentru a avea grija de el cu zeci de milioane de euro.

Starea deplorabilă a Parcului Cișmigiu a trezit în oamenii avizați dorința de salvare a acestei zone verzi din centrul Capitalei plină de istorie și povești. Asociaţia Peisagiştilor din România a propus recent Primăriei Bucureşti un plan de salvare și reabilitare a zonei.

Propunere pentru salvarea Parcului Cișmigiu

Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) a venit recent cu o propunere pentru PMB în vederea semnării unei colaborări pentru salvarea şi reabilitarea Parcului Cișmigiu. AsoP a transmis  că poate asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat şi că doreşte să ajute şi în ceea ce priveşte atragerea de finanţări cu privire la acest proiect important pentru București.

AsoP vrea să dea o mână de ajutor PMB pentru salvarea Parcului Cișmigiu

„În baza protocolului de colaborare dezvoltat conform prevederilor H.C.G.M.B. nr. 160/2016, AsoP Bucureşti şi-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat şi pentru atragerea de finanţări pentru realizarea propriu-zisă a activităţilor specializate necesare pentru a oferi o şansă de supravieţuire celei mai emblematice grădini istorice din România.

Starea deplorabilă în care se află În prezent Parcul Cișmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii. Propunerea AsoP Bucureşti are în vedere şi generarea unui exemplu pentru gestionarea spaţiilor verzi atât pentru Municipiul Bucureşti cât şi pentru alte localităţi din România şi, totodată, în condiţiile unei utilizări adaptate zilelor noastre.” a transmis AsoP într-o informare pe site-ul lor.

Vezi aici solicitarea transmisă către PMB

Clotilde ar fi vrut să dea o mână de ajutor pentru recondiționarea parcurilor Cișmigiu și Herăstru

Clotilde Armand a vrut să ia parcul Herastrău și Parcul Cișmigiu în administrarea Sectorului 1 la începutul lunii august, asta după ce spune că a primit reclamații că ar fi într-o stare deplorabilă. Mai mult, în proiectul respins de consilierii locali PNL și PSD, edilul spunea că ar fi investit 10 milioane de euro doar în defrișari și replantări și alte operațiuni cu plante.

Practic, Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect de hotărâre care pregătea o cerere către CGMB, adică Primăria Municipiului București, prin care se cerea trecerea în administrarea ADP Sector 1 a unei părți din parcul Herăstrău şi a Parcul Cișmigiu. Armand mai spune că a discutat acest subiect cu primarul Nicușor Dan.

Conform referatului de aprobare, preţul lucrărilor de amenajare şi intervenţie pentru Parcul “Regele Mihai I al României” era estimat la aproximativ 109 milioane de lei, dintre care vreo 48 de milioane de lei doar pentru „Tratamente, monitorizare, defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale și garduri vii”, iar investițiile în Parcul Cișmigiu s-ar fi ridicat la aproximativ 61,8 de milioane de lei.

În prezent, atât Parcul Herăstrău, cât și Parcul Cișmigiu, se află în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, fiind practic în administrarea primarului Nicușor Dan și a PMB.

Cookies