Propunere de modificare a Codului Rutier. Animalele de companie, transportate doar în cuşti

de:
13 ian. 2016
1 Afișari
Propunere de modificare a Codului Rutier. Animalele de companie, transportate doar în cuşti

Potrivit proiectului de modificăre a Codului Rutier, şoferii nu mai au voie să transporte animale lăsate libere în maşină…

Se interzice conducătorului de vehicul să transporte animale sau păsări vii în interiorul acestuia, cu excepţia situaţiei în care animalele sau păsările sunt transportate în dispozitive speciale care să nu le permită deplasarea libera prin vehicul, se arată în textul depus la Parlament înainte de sărbători de deputatul PSD Gheorghe Marin.

Mulţi dintre cei care au animale de companie admit că patrupedele ar putea fi periculoase în maşină pentru că, în cazul unei frânări de urgenţă, ele s-ar putea lovi şi i-ar distrage atenţia şoferului. Însă veterinarii atrag atenţia că un animal închis într-o cuşcă ar putea suferi o criză de isterie, iar riscul de accident ar fi astfel şi mai mare.

Pentru animalele mari cuştile sunt însă imposibil de introdus într-o maşină obişnuită. Alţi veterinari spun că legea ar trebui să fie mai permisivă pentru situaţiile de urgenţă.

Potrivit poliţiei, nu există în evidenţe cazuri de accidente care să fi fost provocate de animalele de companie din maşini.

Sursa: realitatea.net

Cookies