Propunere de fugit în week-end: Festivalul de Jazz de la Gărâna

de:
20 iul. 2011
0 Afișari
Propunere de fugit în week-end: Festivalul de Jazz de la Gărâna

In perioada 21-24 iulie se desfasoara a XV-a editie a Festivalului International de Jazz Garana, manifestare de tradiţie pentru cultura Banatului şi pentru prestigiul României.

Anul acesta, vom avea prilejul sa ascultam cativa mari artişti români: Liviu Butoi, Tony Kuhn, Luiza Zan, Horea Crisovan, Marius Mihalache şi Mario Florescu.

O mare surpriză va fi concertul violonistei Frederika Krier din Germania, un mare talent al tinerei generaţii de artişti. Născută in Timişoara, Frederika a emigrat împreună cu parinţii, la vărsta de 2 ani. Proiectele in care este implicata sunt atat alaturi de muzicieni germani cat si cu americani, fiind stabilita in SUA de mai multi ani.

Pe toată perioada festivalului, va putea fi admirată expoziţia de fotografie All my Jazz, aparţinând marelui artist american Charles Giuliano. Curator Elisabeth Lili Ochsenfeld.

În 23 iulie între orele 11-17, va fi vernisată la Arthouse Garana-Wolfsberg 154, Expozitia Internationala de Arta Vizuala, organizată de Elisabeth Lili Ochsenfeld. Sponsorii acestei acţiuni sunt Dana Stoian şi Stefan Dorohoi (Grup Calor Resita)

În 23 iulie, ora 18.00, Brindusa Armanca va lansa volumul Frontieristii – Istoria Recenta in Mass-media, apărut la editura Curtea Veche.

Locomotiva Jazz – un proiect al ICR Budapesta, început în urma cu mai bine de 2 ani va fi prezentat şi la Gărâna. Proiecţiile foto şi prezentarea vor fi susţinute de Brindusa Armanca, director al ICR Budapesta şi Bartha Csaba, director adjunct al ICR Budapesta, în 23 iulie.

Scriitorul timişorean Nicolae Strambeanu, va lansa romanul Turnul de Apa, apărut la editura Humanitas in 21 iulie.

Pe toata perioada festivalului va putea fi admirată expoziţia Live Colours, ce  reuneşte lucrări ale pictorului Cristian Buzneanu.

Concertele vor avea loc de joi până duminică începând cu orele 19.00:

Joi 21.07.2011

HOREA CRISOVAN QUARTET (ROMANIA)

AVISHAI COHEN QUARTET (ISRAEL)

JAZZPOSPOLITA (POLONIA)

LIVIU BUTOI Q-TET feat LUIZA ZAN (ROMANIA)

Vineri 22.07.2011

FREDERIKA KRIER QUARTET (Germania)

HIROMI TRIO PROJECT feat. ANTHONY JACKSON & SIMON PHILLIPS (Japonia,SUA)

FOOD feat. CHRISTIAN FENESH (Norvegia, Anglia, Austria)

MIKE GODOROJA & THE BLUE SPIRIT (Romănia) – ,,BALKANIC BLUES SOCIETY” împreună cu MARIUS MIHALACHE şi ansamblul de muzică medievală ,,TREI PARALE”

Sambata 23.07.2011

FROY AAGRE QUARTET (Norvegia)

MARIO FLORESCU &THE TEACHERS (România) with guests

MATHIAS EICK QUINTET (Norvegia)

NIK BARTSCH’S RONIN – LYRIA (Elveţia)

Duminica 24.07.2011

MARIUS POP &M THEORY (România)

JAN BANG & …THE POPPIES FROM KANDAHAR (Norvegia, Suedia, SUA)

LARS DANIELSSON QUARTET (Suedia, Franţa, Anglia, Polonia)

Prezentatorul festivalului va fi Florian Lungu.

Bilete: 200 lei – abonament pentru toate cele patru zile ale festivalului, 160 lei – abonamentul pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, 60 lei – biletul pentru o zi. Copiii sub 14 ani au acces gratuit.

Cum ajungi:

Din Timisoara, recomandam varianta: Jebel – Gataia – Resita – Garana. Drumul e bun, destul de liber si il puteti face lejer in doua ore si jumatate. Se lucreaza de zor la refacerea drumului Resita – Valiug – Garana. Va fi mai lat si foarte bine semnalizat. Autoritatile promit ca va fi gata pana la data inceperii festivalului. Drumul Timisoara – Buzias – Resita – Garana este mai liber dar soseaua nu este grozava. Daca veniti de prin alta parti, nu evitati varianta Caransebes – Resita. Soseaua e perfecta, exceptional semnalizata, iar peisajul este incredibil de frumos! Cu trenul, coborati la Resita Sud. De aici puteti lua microbuzele spre Valiug. Ele pleaca de la Casa Galbena. Intrebati localnicii si ei va vor indruma spre locul de pornire. La intelegere cu soferul puteti merge pana la Garana. La fel puteti face si la intoarcere. Ii spuneti ora si vine sa va ia. Bineinteles ca trebuie sa fie grupuri ceva mai mari! O alta varianta este autostopul. Luati autobuzul spre Marginea si de acolo, sigur o sa va ia cineva. In perioada festivalului urca multe masini si multi soferi sunt binevoitori.

Cookies