Proprietarul mallului AFI Cotroceni: Locuinţele din România sunt de calitate foarte proastă

de:
19 feb. 2015
2 Afișari
Proprietarul mallului AFI Cotroceni: Locuinţele din România sunt de calitate foarte proastă

„Încă nu am decis dacă vom începe mai întâi construcţia rezidenţială sau spaţiile comerciale la Laromet, dar s-ar putea să mergem cu ele în paralel. Vom începe lucrările anul viitor şi vrem să facem cel mai bun proiect rezidenţial pe care l-au văzut bucureştenii, dar cu preţuri care să se încadreze în standardele «Prima Casă». Într-o primă fază vom construi 200 de apartamente”, a declarat David Hay, CEO-ul AFI Europe România, pentru Capital.ro.

Potrivit acestuia, standardul de calitate al locuinţelor din România este foarte jos în acest moment, tocmai de aceea, compania îşi propune să vină cu un model nou de construcţii, de o calitate superioară.

AFI Europe mai are două terenuri în Pipera şi Butimanu, în suprafaţă totală de circa 36 ha, destinate construcţiei de locuinţe, însă deocamdată nu are planuri pentru ele. Într-un interviu acordat Capital în urmă cu un an, David Hay spunea că principala piedică întâmpinată de AFI Europe în demararea unui proiect rezidenţial este inexistenţa unei cereri suficient de mari.

„Proiectele care vând practică un preţ atât de mic încât pentru noi e dificil să concurăm cu ei. Militari Residence (cel mai mare proiect rezidenţial din România n.red.) vinde apartamente la 600 de euro/mp. Sunt dezvoltatori care cumpără terenul pe aproape nimic, fac construcţia singuri, iar marja de profit este mică, dar suficientă pentru a-i face fericiţi. Noi, ca firmă internaţională, care trebuie să cumpărăm terenul, să angajăm constructori şi să facem un mic profit, 600 de euro/mp este greu de obţinut”, observa în urmă cu un an CEO-ul AFI Europe România.

În prezent, AFI Europe lucrează la finalizarea ultimelor două clădiri de birouri din cadrul AFI Park, a patra şi a cincea, şi la extinderea AFI Palace Cotroceni. Spre finalul anului, compania intenţionează să înceapă şi construcţia primei clădiri de birouri, cu o suprafaţă de 20.000 mp, din cadrul unui nou complex de afaceri planificat pe fosta platformă Inox din zona 13 Septembrie.

Mai mult pe Capital.ro.

Cookies