ARHIVA B365

Proprietarul Afi Palace Cotroceni, jefuit de bijuterii de 103 milioane de euro

Iniţial, anchetatorii francezi estimaseră că bijuterii în valoare de 40 de milioane de euro au fost furate în cadrul jafului armat care a avut loc duminică la hotelul Carlton din Cannes, în sudul Franţei, unde avea loc o expoziţie. Ulterior, Parchetul din Grasse a comunicat că prejudiciul furtului de bijuterii a fost estimat la aproximativ 103 milioane de euro (136 milioane de dolari), informează Gândul.

Potrivit autorităţilor franceze, citate de BBC, bijuteriile aparţineau casei de diamante Leviev, deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev, proprietarul mallului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Jaful a fost comis de un bărbat înarmat, cu cagulă pe faţă, care a furat bijuteriile prezentate în cadrul Expoziţiei „Diamante Extraordinare”, deschisă pe 20 iulie într-o sală închiriată de casa Leviev.

Pe site-ul propriu, casa Leviev afirmă că are acces la „cele mai excepţionale pietre din lume”. Casa Leviev a deschis prima reprezentanţă la Londra, în 2006, în zona Old Bond Street.

Născut la Taşkent, Uzbekistan, Lev Leviev, în vârstă de 56 de ani, a emigrat în Israel în 1971. Lev Leviev a făcut avere din vânzarea de diamante, după care s-a lansat în afaceri imobiliare, în televiziune şi în comercializarea de carburanţi.

Complexul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti aparţine AFI Europe, parte a grupului Africa Israel, controlat de miliardarul israelian Lev Leviev. Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfârşitul lunii septembrie la 1,1 miliarde de euro, din care aproape jumătate, respectiv 530 milioane de euro, valorează activele deţinute în România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button