Proprietarii Dedeman cumpără cele cinci clădiri de birouri AFI Park din Bucureşti

de:
17 ian. 2017
1 Afișari
Proprietarii Dedeman cumpără cele cinci clădiri de birouri AFI Park din Bucureşti

Africa Israel Properties, compania mamă a AFI Europe România, a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că a semnat o scrisoare de intenţie pentru vânzarea celor cinci clădiri de birouri, însă nu a anunţat numele cumpărătorului.

Proprietarii Dedeman sunt cei care au semnat scrisoarea de intenţie pentru achiziţia celor cinci clădiri, într-o tranzacţie estimată la 160 de milioane de euro, potrivit Mîrşanu.ro.

Vânzarea proiectului AFI Park la 160 de milioane de euro ar reprezenta cea mai mare tranzacţie pe acest segment din 2007 încoace, atunci când Globe Trade Center (GTC) anunţa vânzarea clădirii de birouri America House, pentru suma de 120,3 milioane de euro. Recent, clădirea America House deţinută de AEW Europe, deţinut la rândul ei de Natixis şi La Banque Postale, a fost scoasă la vânzare, potrivit Capital.ro.

AFI Europe operează în România din 2005 şi are în plan dezvoltarea unui centru comercial sub marca AFI şi la Braşov, după cele din Bucureşti şi Ploieşti. Mallul ar urma să aibă o suprafață închiriabilă de 40.000 de mp, dar şi 25.000 de mp de spaţii de birouri. Compania a finalizat în luna martie a acestui an achiziţia terenului de 39.000 de mp, cumpărat cu 7,9 milioane de euro de la Cora.

În plus, dezvoltatorul mai construieşte la Bucureşti, pe terenul fostei fabrici Inox, un parc de birorui cu o surpafaţă închiriabilă de 50.000 de mp, în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Palatului Parlamentului.

Cookies