ARHIVA B365

Proprietarii de restaurante greceşti din Bucureşti îi plătesc pe furnizori cu sacoşa

Dacă până acum îi plăteau pe furnizori prin transfer bancar pentru ulei de măsline sau brânză feta, acum proprietarii de restaurante greceşti din Bucureşti achită totul la livrare, cu bani gheaţă trimişi în Grecia prin şofer. Pare singura soluţie, dat fiind că băncile din Grecia sunt în continuare închise.

Proprietarii români au apelat la această soluţue după ce producătorul elen a cerut plata alimentelor pe loc, nu la o lună, ca până acum. Băncile sunt închise de peste o săptămână, iar retragerile de numerar sunt plafonate, aşa că vrea să se asigure că afacerea nu are de suferit, informează Digi24.

„Pentru a ţine situația sub control folosim maşinile noastre de transport de marfă, nu colaborăm în Grecia cu fabrici foarte mari, colaborăm cu distribuitori mai mici ca să putem acoperi aici cererea de pe piaţă”, spune Kostas Konstas, furnizor.

Soluţia este la îndemână şi pentru proprietarii de restaurante. „Găsim furnizori greci care fac ei drumurile către noi”, a spus Maria Popescu, administratorul unui restaurant grecesc.

Şi Iannis Sarantis, proprietarul unui restaurant grecesc, spune că, în loc să îi transfere prin bancă banii furnizorului său din Grecia, îi dă cash.

În schimb, restaurantele care se aprovizionează direct din Grecia, nu prin intermediari, sunt mai puțin flexibile. „Majoritatea tranzacțiilor sunt făcute cu cardul, cu cash mai puțin, pentru siguranța noastră. Am făcut puțin stoc când am observat această problemă”, a spus Gilda Mocanu, administratorul unei taverne greceşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button