Proprietarii de locuinţe din România au o nouă obligaţie

de:
15 apr. 2014
0 Afișari
Proprietarii de locuinţe din România au o nouă obligaţie

Mai mult, cei care nu plătesc în termen de 60 zile reparaţiile la acoperiş, chiar dacă nu locuiesc la ultimul etaj, vor putea fi daţi în judecată de asociaţii. Toate acestea sunt stipulate într-un nou proiect de lege. Una dintre cele mai frecvente probleme care apar în cadrul asociaţiilor de proprietari este refuzul celor de la etajele inferioare de a contribui la plata reparaţiilor pentru acoperiş pe motiv că nu sunt direct afectaţi, deşi actuala lege stipulează destul de clar obligativitatea contribuţiei în acest sens.

Potrivit proiectului legislativ, asociaţia de proprietari va avea dreptul de a-l acţiona în justiţie pe orice proprietar care nu plăteşte cotele aferente fondurilor asociaţiei de proprietari în termen de 60 de zile de la termenul stabilit. Membrii asociaţiilor de proprietari nu reuşesc să înţeleagă care este proprietatea comună şi ce înseamnă cheltuielile de întreţinere ale proprietăţii comune, impunându-se o etalare mai precisă a acestor cheltuieli şi încadrări obligatorii, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Astfel, proprietatea comună este formată din casa scării, pod, spălătorii, terase, ascensoare, interfoane, centrală termică proprie, crematoriu, ghenă, instalaţia sanitară de evacuare a apei uzate menajere, structura de rezistenţă a clădirii, precum şi conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor.

Cookies